Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-15 12:55:25 +0300 Τα Παιδικά Χωριά SOS μετέχουν στην ψηφιακή εκπαίδευση με τη στήριξη της Google Τα Παιδικά Χωριά SOS μετέχουν στην ψηφιακή εκπαίδευση με τη στήριξη της Google

Τα Παιδικά Χωριά SOS μετέχουν στην ψηφιακή εκπαίδευση με τη στήριξη της Google

Τα Παιδικά Χωριά SOS μετέχουν στην ψηφιακή εκπαίδευση με τη στήριξη της Google 470 900
Μέχρι το τέλος του 2020, υπολογίζεται ότι θα έχουν επωφεληθεί έως 700 παιδιά σε εθνική εμβέλεια

Την εποχή του κορωνοΐού, θα πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, πόσο μάλλον εκείνα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. 
Για το λόγο αυτό τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με την INCO Education Accelerator και με τη στήριξη της Google.org, μεταφέρουν την εκπαιδευτική διαδικασία στον ψηφιακό κόσμο, διασφαλίζοντας ότι τα πιο ευάλωτα παιδιά έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας.
Έτσι, τα παιδιά που υποστηρίζονται μαθησιακά μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS θα μπορούν να έχουν με τον τρόπο αυτόν συνεχή και αδιάληπτη εκπαίδευση ενώ ενισχύθηκε και η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση τους.

Η INCO Education Accelerator αποτελεί ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι οποίοι στηρίζουν παιδιά και οικογένειες. Σκοπός του είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στο σχολείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο διήρκησε έξι μήνες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να παραμείνουν εκπαιδευτικά ενεργά. Παράλληλα, μέσω σειράς σεμιναρίων και mentoring sessions από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς παγκόσμιας εμβέλειας, oι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί έλαβαν στοχευμένη υποστήριξη τόσο στην ομαλή προσαρμογή του ρόλου τους στη νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική πραγματικότητα όσο και στη δημιουργία online εκπαιδευτικού υλικού, διασφαλίζοντας πως κάθε παιδί θα χαίρει ίσης πρόσβασης σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Tα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν τα εξής:

- Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, έτσι ώστε ακόμα και παιδιά με περιορισμένη δυνατότητα συνδεσιμότητας να έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας - Δημιουργία και εξοικείωση των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε διαδικτυακές τάξεις, μέσα από τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

- Δημιουργία πλατφόρμας δραστηριοτήτων με εκπαιδευτική σημασία (escape rooms, summer workshops), με στόχο την εκπαιδευτική συνέχεια μέσω παιχνιδιού

- Υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην τηλε-εκπαίδευση και στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού

- Συμμετοχή των γονέων στην διαδικτυακή εκπαίδευση των παιδιών τους

- Διάδοση της σημασίας της τηλε-εκπαίδευσης για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πιλοτική φάση στα προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Λέσβο, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιούνται τα Παιδικά Χωριά SOS. Μέχρι το τέλος του 2020, υπολογίζεται ότι θα έχουν επωφεληθεί έως 700 παιδιά σε εθνική εμβέλεια.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας