Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-19 11:44:08 +0200 Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι πιο δοτικά και νοιάζονται Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι πιο δοτικά και νοιάζονται

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι πιο δοτικά και νοιάζονται

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι πιο δοτικά και νοιάζονται 470 900
Το δέσιμο που αποκτούν τα παιδιά με τα κατοικίδια, τα διδάσκουν να αναπτύσσουν φιλίες, να είναι δοτικά και να νοιάζονται

Το να μεγαλώνει ένα παιδί με ζώα έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει τόσο στην σωματική όσο και στην πνευματική και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Το δέσιμο που αποκτούν τα παιδιά με τα κατοικίδια, τα διδάσκουν να αναπτύσσουν φιλίες, να είναι δοτικά και να νοιάζονται. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Pediatric Research” διαπίστωσε, ότι τα μικρά παιδιά με σκύλους ως κατοικίδια, έχουν καλύτερες κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα.


Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές από το πανεπιστήμιο της δυτικής Αυστραλίας, συγκέντρωσε δεδομένα από 1.646 νοικοκυριά, το καθένα με παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών. Από αυτά, τα 686 είχαν σκύλο.
Στα δεδομένα που συνέλεξαν, εξέτασαν τη σωματική δραστηριότητα και την κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές επιδράσεις στη συμπεριφορά, όπως η ηλικία, τα πρότυπα ύπνου, ο χρόνος που περνούν μπροστά από οθόνες και άλλα.
Δεδομένων αυτών των πληροφοριών, τα παιδιά με σκύλους είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να είναι επιθετικά έναντι σε άλλα παιδιά από ότι τα παιδιά χωρίς σκύλους.
Επιπλέον, τα παιδιά που έκαναν βόλτες με την οικογένεια τους και το σκύλο τους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 36% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετικότητα και συναισθήματα άγχους. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος ήταν ο χρόνος παιχνιδιού. Τα παιδιά που έπαιζαν με τα σκυλιά τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα είχαν 74% περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε κοινωνικές συμπεριφορές, όπως τα ομαδικά παιχνίδια.
Ενώ φαίνεται να υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της υιοθεσίας του σκύλου και της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ακριβώς το γιατί.
“Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η υιοθεσία σκύλου, μπορεί να ωφελήσει στην ανάπτυξη και στην ευημερία των παιδιών”, αναφέρει η συγγραφέας Hayley Christian, Ph.D..

“Υποθέτουμε ότι αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στην προσκόλληση που έχουν τα παιδιά με τους σκύλους τους. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένα παιδί με το σκύλο του, ο περίπατος ή το παιχνίδι, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσκόλληση του. Αυτή η σχέση μπορεί να προάγει την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη."

Για τους γονείς, αυτή η μελέτη δείχνει ότι η αποδοχή των αιτημάτων του παιδιού σας για ένα κουτάβι μπορεί να αξίζει να εξεταστεί, ειδικά αν πρόκειται για μοναχοπαίδι ή ένα πιο συνεσταλμένο παιδί. Θα μπορούσε να περάσει περισσότερο χρόνο με έναν αξιαγάπητο τετράποδο φίλο.

Τα ζώα συντροφιάς επηρεάζουν θετικά και τους ενήλικες ακόμη και αν δεν υυπάρχουν ακόμη παιδιά τόσο στην σωματική δραστηριότητα, όσο και στην ψυχική υγεία και την υγεία της καρδιάς σας.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας