Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-02-27 11:38:16 +0200 Η σωστή επιλογή της κρέμας για την αλλαγή της πάνας είναι μια σημαντική υπόθεση. Με τη χρήση της, από τη μία, θα προλάβετε τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να αποβούν εξαιρετικά ενοχλητικοί και επίπονοι για το μωράκι σας. Τα οφέλη της χρήσης κρέμας αλλαγής πάνας

Τα οφέλη της χρήσης κρέμας αλλαγής πάνας

Τα οφέλη της χρήσης κρέμας αλλαγής πάνας 470 900
Η σωστή επιλογή της κρέμας για την αλλαγή της πάνας είναι μια σημαντική υπόθεση. Με τη χρήση της θα προλάβετε τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επίπονοι για το μωράκι σας.

Μαμάδες και μπαμπάδες,

 

Η ώρα να αλλάξετε πάνες έχει φτάσει ή πλησιάζει σύντομα! Έχετε πολλή δουλειά, καθώς θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε μια κρέμα για την αλλαγή της πάνας, καθώς αυτή θα είναι ο σύμμαχός σας σε κάθε αλλαγή.

Τα ευρήματα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας λένε ότι το 50% των μωρών ηλικίας 4-15 μηνών θα παρουσιάσουν σύγκαμα, ενώ το ποσοστό αυξάνεται από την ηλικία των 8 έως 10 μηνών. Το σύγκαμα φυσικά είναι αποτέλεσμα της πολύωρης επαφής με βρεγμένη ή λερωμένη πάνα. Οι εκκρίσεις είναι εξαιρετικά ερεθιστικές για το δέρμα, γεγονός που επιδεινώνεται και από την τριβή με την πάνα

 

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προμηθευτείτε μία κρέμα αλλαγής πάνας, η οποία να:

  • ταιριάζει στην επιδερμίδα του μωρού σας
  • μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη κιόλας μέρα
  • προστατεύει στο μέγιστο τη μηρογεννητική περιοχή του μωρού σας, που είναι τώρα στην πιο ευαίσθητη φάση της.

 

Παρακάτω περιγράφονται τα οφέλη της χρήσης κρέμας για την αλλαγή της πάνας.

 

  1. Ενυδάτωση

Ένα ξηρό δέρμα είναι πολύ πιο ευάλωτο στην τριβή από την πάνα και στην επαφή με τις εκκρίσεις. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που χρειάζεται η βρεφική επιδερμίδα είναι να διατηρείται ενυδατωμένη. Οι κρέμες για το σύγκαμα περιέχουν συστατικά που θρέφουν βαθιά το δέρμα του μωρού σας. Έτσι, η μηρογεννητική περιοχή του είναι πιο ενισχυμένη ενάντια στους ενδεχόμενους ερεθισμούς. Συστατικά όπως τα Ω3-Ω6 λιπαρά, η προβιταμίνη 5 και διάφορα έλαια προστατεύουν το δέρμα από την απώλεια υγρασίας κρατώντας το ενυδατωμένο.

 

 

  1. Αδιαβροχοποιητική Δράση

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα μιας κρέμας για την αλλαγή της πάνας είναι ότι θα θωρακίσει το δέρμα κατά της υγρασίας που δημιουργείται από τις εκκρίσεις, η επαφή με τις οποίες μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ερεθιστική. Η ιδιότητα αυτή εξασφαλίζεται κυρίως από την περιεκτικότητα της κρέμας σε οξείδιο του ψευδαργύρου (ΖnO).

 

  1. Αναπλαστικές Ιδιότητες

Ένα από τα οφέλη που συμβάλλουν στην πρόληψη του παρατρίμματος είναι οι αναδομικές ιδιότητες που προσφέρουν τέτοιου είδους κρεμούλες. Η περιέκτικοτητα σε συστατικά όπως η βιζαπολόλη, η αλλαντοίνη ή η βιταμίνη Β5 ενισχύουν την αναπαραγωγή του κυτταρικού ιστού κι έτσι το δερματάκι του μωρού σας γίνεται πιο ελαστικό και ανθεκτικό σε «επιθετικούς» παράγοντες.

 

  1. Επαναφορά συγκαμένου δέρματος-Επούλωση ερεθισμών

Αν το παράτριμμα είναι μία κατάσταση που δεν μπορέσατε να αποφύγετε, μην πανικοβάλλεστε. Οι κρέμες για την αλλαγή της πάνας θα επαναφέρουν γρήγορα το δέρμα του στην πρότερη κατάσταση και θα συμβάλλουν στην άμεση επούλωση των ερεθισμών. Η βιταμίνη F εξυπηρετεί τους παραπάνω στόχους, ενώ το γλυκό αμυγδαλέλαιο και το σησαμέλαιο θα μειώσουν την ερυθρότητα.

 

  1. Ανακούφιση

Το σύγκαμα ενδέχεται να είναι αρκετά επίπονο και ενοχλητικό για το μικρό μας φίλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι κρέμες για την αλλαγή της πάνας είναι το βασικό σας «εργαλείο» για την ανακούφισή του. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν χαμομήλι, πανθενόλη, ή βιταμίνη Β5 για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.

 

  1. Αντιμικροβιακή-Αντισηπτική δράση

Τα ούρα και τα κόπρανα ακόμη κι ενός μωρού…(ω, ναι!) φέρουν πολλά μικρόβια. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αναφέρουμε ότι οι αντιμικροβιακές ιδιότητητες είναι απαραίτητη προυπόθεση για την επιλογή της κρέμας σας. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Το οξείδιο του ψευδαργύρου, το χαμομήλι, η βιζαπολόλη και η αλλαντοίνη είναι μερικά από τα στοιχεία που θα επιτύχουν την αντισηπτική δράση.

 

Εν κατακλείδι, η σωστή επιλογή της κρέμας για την αλλαγή της πάνας είναι μια σημαντική υπόθεση. Με τη χρήση της, από τη μία, θα προλάβετε τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να αποβούν εξαιρετικά ενοχλητικοί και επίπονοι για το μωράκι σας. Από την άλλη θα επιταχύνεται τη διαδικασία της επούλωσης και θα ανακουφίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του συγκάματος. Συνεπώς, οι πολλαπλές λειτουργίες των συστατικών που περιέχονται στις κρέμες αλλαγής πάνας θα ενισχύσουν συνολικά την άμυνα του δέρματος ενάντια στο παράτριμμα.

.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας