Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-11 15:30:05 +0300 Ένα μωρό στους 6 πρώτους μήνες της ζωής του μπορεί να ξεχωρίσει το "καλό" από το "κακό", σύμφωνα με έρευνα. Τα μωρά ξεχωρίζουν το καλό

Τα μωρά ξεχωρίζουν το καλό

Τα μωρά ξεχωρίζουν το καλό 470 900
Νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να ξεχωρίζουν τι είναι "καλό" και τι είναι "κακό" ήδη από την ηλικία των έξι μηνών.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης ανατρέπουν την κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη ότι οι άνθρωποι ξεκινάνε τη ζωή τους ως μια "άγραφη πλάκα". Τα 6μηνών μωρά που έλαβαν μέρος στο πείραμα παρακολούθησαν ένα φιλ με κινούμενα σκίτσα. Μια κόκκινη μπάλα με μάτια προσπαθούσε να ανέβει ένα λόφο, την ίδια στιγμή που ένα κίτρινο τετράγωνο προσπαθεί να τη βοηθήσει σπρώχνοντάς την από πίσω, ενώ αντίθετα ένα πράσινο τρίγωνο εμποδίζει την μπάλα να ανέβει και την υποχρεώνει να γυρίσει πίσω. Τα μωρά που είδαν αρκετές φορές την ταινία όταν κλήθηκαν να επιλέξουν ένα γεωμετρικό σχήμα προτίμησαν το "καλό" κίτρινο τετράγωνο που βοηθούσε την μπάλα και όχι το  "κακό" πράσινο τρίγωνο που την εμπόδιζε. Σε ένα άλλο πείραμα πρωταγωνιστής είναι ένας σκύλος-παιγνίδι που προσπαθεί να ανοίξει ένα κουτί. Ένα αρκουδάκι τον βοηθά ενώ ένα άλλο τον εμποδίζει. Τα μωρά για μια ακόμη φορά έδειξαν την προτίμησή τους για το φιλικό αρκουδάκι που βοηθά το σκύλο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ, υπό τον καθηγητή Πολ Μπλουμ.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας