Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-09 12:41:58 +0300 Τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, αναφέρουν τα νέα στοιχεία της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους 470 900
Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει στους γονείς να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό.

H Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής παρουσιάζει νέες συστάσεις για την αποφυγή του συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου των νεογνών. 

 

Τα μωρά θα πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους το λιγότερο για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα αιφνιδίου θανάτου. Ιδανικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρίκης, ένα μωρό θα πρέπει να μείνει στο υπνοδωμάτιο των γονιών του μέχρι να κλείσει τον πρώτο του χρόνο. 

 

Οι γονείς δεν πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό. Το μωρό θα πρέπει να είναι στην κούνια του. Συστήνεται στους γονείς να κοιμίζουν τα μωρά σε ύπτια στάση και να μην υπάρχουν μαξιλάρια, χοντρές κουβέρτες ή ακόμη και μαλάκα παιχνίδια μέσα στην κούνια τους. 

 

Οι επιστήμονες για μια ακόμη φορά φέρνουν στο προσκήνιο τη σημασία της επαφής δέρμα με δέρμα μωρού - μητέρας
Αμέσως μετά τη γέννηση και για τουλάχιστον μία ώρα το νεογνό θα πρέπει να είναι σε επαφή δέρμα με δέρμα με τη μητέρα, ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι και ανεξαρτήτως από το αν γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική τομή. 

 

Τέλος, αναφέρουν ότι ο θηλασμός προσφέρει επιπλέον προστασία εναντία στο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου. Μετά το τάισμα το βρέφος πρέπει να μεταφέρεται στην κούνια του.

 

Πηγή: dailymail.co.uk
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας