Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-02 15:14:18 +0200 Μαθαίνουμε τους κανόνες για το τάισμα του μωρού το βράδυ και τους ακολουθούμε! Τα μωρά ξενυχτάνε για φαγητό!

Τα μωρά ξενυχτάνε για φαγητό!

Τα μωρά  ξενυχτάνε για φαγητό! 470 900
Τους πρώτους μήνες το μωρό μας έχει ανάγκη για φαγητό κάθε λίγες ώρες και το βραδινό ξύπνημα είναι αναπόφευκτο! Μάθετε και εσείς τους κανόνες για το τάισμα του μωρού το βράδυ και ακολουθήστε τους!

Τους πρώτους μήνες το μωρό μας έχει ανάγκη για φαγητό κάθε λίγες ώρες και το βραδινό ξύπνημα είναι αναπόφευκτο! Ο ερχομός ενός μωρού σηματοδοτεί πολλές και μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Το βραδινό ξύπνημα είναι αναπόφευκτο για κάθε νέα μαμά, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες συγκατοίκησης με το μωρό. Ακόμη και η ώρα του φαγητού το βράδυ, θέλει το δικό της περιβάλλον. Ας κάνουμε την ατμόσφαιρα της ώρα του φαγητού ... ιδανική.

1. Φώτα κλειστά! Κρατάμε τα φώτα σβηστά. Είναι σημαντικό το μωρό να καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα. Αποφεύγουμε λοιπόν, να ανάψουμε τα ψώτα. Απολαυμάνουμε την ηρεμία της νύχτας και αφήνουμε το μωράκι μας να χαλαρώσει!

2. Δεν είναι ώρα για παιχνίδι. Μπορεί να δυσκολευτούμε να αντισταθούμε στο παιχνίδι, το γαργαλητό, τις αγκαλιές και τα χάδια, αλλά σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορεί να αποσυντονίσει κάτι τέτοιο το μωρό. Αν ωστόσο, μετά το φαγητό είναι ανήσυχο, η ιδανική λύση είναι να το αφήσουμε να ηρεμήσει μόνο του.

3. Μην το ταίζετε αν δεν πεινάει.
Αν το μωρό δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος του, δε χρειάζεται να το ξυπνάμε για να φάει. Ένα μωρό, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, είναι επιτρεπτό να μη φάει το πολύ μέχρι και 5 - 6 ώρες. Δεν υπάρχει λοιπό λόγος άγχους και πίεσης. ΑΦήνουμε το μωράκι μας να εκφράσει τις ανάγκες του από μόνο του.

4. Δεν ξεχνάμε το ρέψιμο.
Το ρέψιμο μετά το βραδινό τάισμα είναι πολύ σημαντικό. Αν τυχόν μείνει λίγος αέρας στο στομαχάκι του μωρού, πιθανότατα θα ταλαιπωρηθεί για το υπόλοιπο της νύχτας. Για το λόγο αυτό δίνουμε το χρόνο στο μωρό να ρευτεί, τρίβοντας ελαφρά την πλατούλα του.

5. Μαζί στο δωμάτιο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά είναι καλό να μένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους το πρώτο εξάμηνο. Έτσι, το βραδινό τάισμα θα είναι πιο εύκολο και για τους δύο και το μωράκι θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια με εμάς δίπλα του.

6. Αλλαγή πάνας. check
Το άλλαγμα της πάνας μπορεί να ξυπνήσει το μωρό σας και δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αν δεν την έχει λερώσει!

7. Οργανωθείτε!
Κάθε βράδυ, πριν πάμε για ύπνο έχουμε έτοιμα όλα όσα θα χρειαστούμε για το βραδινό τάισμα. Έτσι, θα γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο και θα κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.

8. Κρύψτε το ρολόι!
Μην κοιτάτε την ώρα! Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να νιώσουμε ακόμα πιο εξαντλημένες και να θέλουμε να κοιμηθούμε ... αμέσως.

9. Ζητήστε βοήθεια
Αν κάποιες στιγμές νιώθετε να εξαντλήστε, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από το σύντροφό σας. Ακόμα και αν σηκωθούμε τελικά και οι δύο, θα αισθανθούμε καλύτερα που το μοιραστήκαμε με κάποιον. Μέσω αυτή της διαδικασίας, ο μπαμπάς θα γίνει συμμέτοχος στο τάισμα του μωρού και το δέσιμό τους θα αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερο.

10. Καθίστε αναπαυτικά
Το βραδινό τάισμα θα γίνει μία καθημερινή συνήθεια τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες. Βρίσκουμε ένα αναπαυτικό μέρος να κάτσουμε και απολαμβάνουμε αυτή την τρυφερή εμπειρία με το μωρό μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας