Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-24 10:25:15 +0200 Υπάρχουν αρκετοί τρόποι έρθουν κοντά στη φύση Μαθαίνοντας το παιδί μας να αγαπά τη φύση μέσα από το παιχνίδι

Μαθαίνοντας το παιδί μας να αγαπά τη φύση μέσα από το παιχνίδι

Μαθαίνοντας το παιδί μας να αγαπά τη φύση μέσα από το παιχνίδι 470 900
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι έρθουν κοντά στη φύση

Πολλές φορές οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τέτοιοι που ξεχνάμε πόσο όμορφος είναι ο κόσμος γύρω μας.  Η φύση έχει απίστευτες ομορφιές και εμείς σαν γονείς οφείλουμε να κάνουμε τα παιδιά μας να τις εκτιμήσουν.

Πώς το κάνουμε αυτό;

Εξοικείωση με τη φύση
Τα παιδιά τρελαίνονται να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους. Κάντε μαζί μια βόλτα στην εξοχή και παρακινήστε τα να ξεκινήσει μια συλλογή από πέτρες, φύλλα ή οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. 

Αφήστε το να λερωθεί
Τα παιδιά δύσκολα μένουν μακριά από τη λάσπη και τα χώματα!  Αφήστε τα να παίξουν με τη γη, το χώμα, τα λουλούδια και το γρασίδι ελεύθερα! Μονάχα έτσι θα το ευχαριστηθεούν!

Το κυνήγι του θησαυρού
Ένας ωραίος και ευχάριστος τρόπος για να απολαύσετε τη φύση είναι παίζοντας ένα παιχνίδι. Διοργανώστε για όλη την οικογένεια ένα κυνήγι θησαυρού. Κρύψτε αντικείμενα ή γρίφους σε διάφορα σημεία εκτός σπιτιού και όλοι μαζί ξεκινήστε την αναζήτηση!

Δίνουμε το καλό παράδειγμα
Τα παιδιά απορροφούν ό,τι βλέπουν σαν σφουγγάρι, είναι επομένως λογικό να μιμούνται δικές μας κινήσεις και συμπεριφορές. Δίνουμε το καλό παράδειγμα κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες βόλτες στην εξοχή, στην παραλία ή σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Απολαμβάνουμε το κάθε λεπτό
Όταν είμαστε στη φύση με τα παιδιά μας είναι σημαντικό να απολαύσουμε το κάθε λεπτό. Δε βιαζόμαστε και δίνουμε χρόνο στο παιδί μας να απολαύσει και να παρατηρήσει τα πάντα γύρω του. 

Πηγή: today.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας