Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-11 09:33:34 +0300 Μαθήματα ξένης γλώσσας και νήπια. Πόσο απαραίτητα είναι και τι χρησιμότητα έχουν σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας; Τα μαθήματα ξένης γλώσσας ωφελούν τα νήπια;

Τα μαθήματα ξένης γλώσσας ωφελούν τα νήπια;

Τα μαθήματα ξένης γλώσσας ωφελούν τα νήπια; 470 900
Μαθήματα ξένης γλώσσας και νήπια. Πόσο απαραίτητα είναι και τι χρησιμότητα έχουν σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας;

Σήμερα, η γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσης σε επίπεδο επικοινωνίας είναι απαραίτητη. Πότε λοιπόν πρέπει να αρχίσουμε να διδάσκουμε μια ξένη γλώσσα στα παιδιά μας και πώς πρέπει να προσεγγίσουμε το όλο ζήτημα;

Οι περισσότερες σχολές ξένων γλωσσών παρέχουν μαθήματα για μικρά παιδιά. Μερικές παρέχουν μαθήματα και για μωρά ηλικίας μόλις λίγων μηνών! Μήπως, όμως, η διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας σε ένα νήπιο που ακόμη δεν μιλάει κανονικά τη μητρική του γλώσσα είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων; Όχι απαραίτητα.

Τα πρώτα μαθήματα ξένης γλώσσας σε νήπια

Πότε πρέπει να γίνει το πρώτο μάθημα ξένης γλώσσας; Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Πολλά εξαρτώνται από το παιδί. Εάν έχει περιέργεια για τον κόσμο που το περιβάλλει, είναι πρόθυμο να αλληλεπιδρά με διαφορετικούς ανθρώπους και ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα πράγματα, ίσως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αρχίσετε στο παιδί σας μαθήματα αυτού του είδους. Ποια είναι τα δυνητικά οφέλη;
- Το παιδί έχει την ευκαιρία να ακούει τη γλώσσα, την προφορά και τη μελωδία της.
- Θα θυμάται απλές λέξεις και φράσεις που, ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιεί, θα παραμείνουν στο παθητικό λεξιλόγιό του.
- Θα εξασκήσει τη μνήμη του και τη δυνατότητα ανάκλησης πληροφοριών.
- Θα αναπτύξει επίσης την αυτοπεποίθησή του και θα μάθει πώς να δημιουργεί σχέσεις με συνομηλίκους του.
- Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά αναπτύσσονται γενικά και γλωσσικά.
- Και γίνονται όλο και πιο ανοιχτά και περίεργα για τον κόσμο.

Τα μαθήματα ξένης γλώσσας δεν είναι μαθήματα με την αυστηρή έννοια της λέξης

Μάλλον δεν μπορείτε να φανταστείτε το παιδί σας να κάθεται ήσυχο και προσηλωμένο σε ένα μάθημα που διαρκεί σχεδόν μια ώρα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι τα μαθήματα ξένης γλώσσας για τα μικρά παιδιά δεν μοιάζουν καθόλου με τα παραδοσιακά μαθήματα. Τα παιδιά, αντί να κάθονται σε θρανία, συνήθως κάθονται σε κύκλο στο χαλί. Και τα μαθήματα δεν αφορούν την αντιγραφή ξένων λέξεων από τον πίνακα, αλλά τη διασκέδαση.

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας παιχνίδια, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας τραγούδια στην ξένη γλώσσα. Η πλειοψηφία των παιδιών τα λατρεύουν. Αν δεν είστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα απολαύσει τέτοιου είδους μαθήματα, κάντε έναν έλεγχο στη σχολή πριν γράψετε το παιδί σας. Οι περισσότερες σχολές επιτρέπουν την παρακολούθηση του πρώτου μαθήματος δωρεάν. Πάρτε μαζί σας το παιδί ώστε να γνωρίσει τους άλλους συμμαθητές και το δάσκαλο. Εν τω μεταξύ, εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα.

Αν αποφασίσετε να γράψετε το παιδί σας, μην περιμένετε ευφράδεια και την ικανότητα να κάνει πολύπλοκες συζητήσεις μετά από λίγα μόλις μαθήματα. Το θέμα είναι να ακούει τη γλώσσα και να μαθαίνει τα βασικά για την προφορά και τη σύνταξή της, οφέλη τα οποία θα αποδώσουν στο μέλλον, όταν πάει παιδικό σταθμό ή σχολείο.

Συμβουλές για δημιουργική διασκέδαση με εκμάθηση ξένων γλωσσών

Ανεξάρτητα από το αν γράψετε το παιδί σας σε σχολή ξένων γλωσσών ή όχι, έχετε πάντα τη δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας στο σπίτι. Πώς; Κατά προτίμηση, μέσα από το παιχνίδι. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το σετ LEGO® DUPLO® Ο Γύρος του Κόσμου. Πετάξτε με αεροπλάνο ή ταξιδέψτε με πλοίο σε μακρινές χώρες και γνωρίστε τα εξωτικά ζώα που ζουν εκεί. Όταν παίζετε, ονομάστε κάθε αντικείμενο τόσο στη μητρική όσο και στην ξένη γλώσσα. Μετά, ενθαρρύνετε το παιδί σας να επαναλάβει. Τέλος, ελέγξτε πόσα θυμάται ρωτώντας το, για παράδειγμα, What is this?, ενώ του δείχνετε μια συγκεκριμένη φιγούρα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας