Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-09-25 19:03:05 +0300 Μια αστεία ιστορία για τις σχέσεις, την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση. Τα καινούργια μου αυτιά

Τα καινούργια μου αυτιά

Τα καινούργια μου αυτιά 470 900
Μια αστεία ιστορία για τις σχέσεις, την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση.
Ο Άρης είναι πολύ περήφανος για τα ωραία του αυτιά με τις μυστικές σπηλιές και τα στριφογυριστά τούνελ. Όμως συμβαίνει καμιά φορά να μην ακούει καλά, όπως όταν η μαμά του του φωνάζει να κλείσει την τηλεόραση ή να μαζέψει τα παιχνίδια του. Ε και λοιπόν; Είναι κάτι σοβαρό; Δεν είναι, έως τη μέρα που η μαμά του αποφασίζει να επισκεφθούν τον γιατρό ο οποίος προτείνει στον Άρη να φορέσει καινούρια αυτιά! Και ο Άρης θα πρέπει να διαλέξει αν θα είναι αυτιά σκύλου, αλόγου, γαϊδάρου…

Μια αστεία ιστορία για τις σχέσεις, την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση.

Μέσα από την ιστορία του Άρη, η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου με παιχνιδιάρικη διάθεση προβάλλει τα θέματα της επικοινωνίας με τους άλλους και της αλληλοκατανόησης, δίνοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς μια ιδανική βάση συζήτησης με τα παιδιά.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης στη Γαλλία. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (παράρτημα Κέρκυρας) ως καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας. Υπήρξε υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης ΧΕΝ και Δήμου Κερκυραίων για 3 χρόνια, όπου υλοποίησε προγράμματα αυτοφροντίδας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με παιδιά σχολικής ηλικίας. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κέρκυρας, όπου και ζει μόνιμα.

Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μια σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς και παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά, Η κυρά Δημοκρατία. Είναι στη λίστα του ΕΚΕΒΙ για το πρόγραμμα «Το ΕΚΕΒΙ και το παιδί – Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία». Το 2012 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του Θεσμού Αριστείας και Καινοτόμων Πρακτικών για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποίησε με τις συναδέλφους της στο 14ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας κατά το σχολικό έτος 2011-2012.

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας