Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 12:31:32 +0300 Σύμφωνα με βρετανική έρευνα τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει δίδυμα ή και τρίδυμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο. Τα δίδυμα...αιτία διαζυγίου

Τα δίδυμα...αιτία διαζυγίου

Τα δίδυμα...αιτία διαζυγίου 470 900
Τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών με δίδυμα είναι υπεύθυνα για το διαζύγιο των γονιών, υποστηρίζει βρετανική έρευνα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας το 62% των γονιών που απέκτησαν δίδυμα ή τρίδυμα βρίσκεται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση απ' ό,τι πριν από τη γέννησή τους, σε σχέση με το 40% των άλλων γονιών. Συνολικά, το 28% των ζευγαριών αυτών είναι σε διάσταση ή έχουν χωρίσει. «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα δίδυμα και τα τρίδυμα γνωρίζουν μεγαλύτερες στερήσεις σε υλικά αγαθά σε σχέση με άλλα παιδιά και πως οι γονείς τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν», είπε ο καθηγητής Στίβεν Μακέι από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ. Στις οικογένειες με δίδυμα ή τρίδυμα καταγράφεται μεγαλύτερη στέρηση υλικών αγαθών και οι γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην μπορούν να προσφέρουν ούτε και τα βασικά αγαθά. Οι γυναίκες που έχουν πολύδυμες κυήσεις συνήθως δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά τον τοκετό, σε αντίθεση με τις άλλες. Τέλος σύμφωνα με την έρευνα τα δίδυμα και τα τρίδυμα γεννιούνται κυρίως από παντρεμένα και μεγαλύτερα σε ηλικία ζευγάρια. Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της Ένωσης Διδύμων και Πολλαπλών Γεννήσεων (ΤΑΜΒΑ).

Πηγή: www.ethnos.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας