Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 14:53:03 +0200 Η τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της κύησης διπλασιάζει τον κίνδυνο καθυστέρησης της ομιλίας στα αγόρια Τα αγόρια αργούν να μιλήσουν

Τα αγόρια αργούν να μιλήσουν

Τα αγόρια αργούν να μιλήσουν 470 900
Η τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της κύησης διπλασιάζει τον κίνδυνο καθυστέρησης της ομιλίας στα αγόρια

Αυστραλοί διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά έμβρυα εκτίθενται σε δεκαπλάσια επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνα στα οποία εκτίθενται τα θηλυκά έμβρυα. Έτσι λοιπόν υποστηρίζουν τα αγόρια αργούν να μιλήσουν λόγω της τεστοστερόνης. 

«Σχεδόν το 12% των αγοριών παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη του προφορικού του λόγου» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Άντριου Γουάιτχαουζ από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. «Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του λόγου διαφέρει από παιδί σε παιδί, στην περίπτωση των αγοριών η όλη διαδικασία εξελίσσεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τα κορίτσια» τονίζει ο ειδικός.

Στην έρευνα πήραν μέρος 767 νεογέννητα. Οι ειδικοί πήραν αίμα από τον ομφάλιο λώρο των μωρών και στην συνέχεια προχώρησαν στην αξιολόγηση του προφορικού τους λόγου στην ηλικία του ενός, των δύο και των τριών ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα αγόρια που ως έμβρυα είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είχαν διπλάσια έως τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου συγκριτικά με τα κορίτσια.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας