Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 12:07:43 +0200 Μπορεί να γίνει η σπεσιαλιτέ της μαμάς! Τάρτα κολοκύθα

Τάρτα κολοκύθα

Τάρτα κολοκύθα 470 900
Μπορεί να γίνει η σπεσιαλιτέ της μαμάς!

1 μικρή κολοκύθα (1600γρ  έως 1800 γρ.)
3 αυγά ολόκληρα
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη)
1 αλάτι
1/3 κουταλάκι τζίντζερ (σε σκόνη)
1/3 κουταλάκι κανέλα (σε σκόνη)
1/4 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
150ml   γάλα εβαπορέ

Yλικά για τη ζύμη (δόση μίας τάρτας )
1 1/4 φλιτζάνι (περίπου 175 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
30γρ  ζάχαρη
120 γρ φρέσκο κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
50-60 ml παγωμένο νερό


Σε μίξερ, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να μοιάζει το μείγμα με χοντρά ψίχουλα. Pίχνουμε το παγωμένο νερό αργά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να στέκεται, χωρίς όμως να είναι σκληρή. Aν χρειάζεται, βάζουμε λίγο ακόμη νερό.
Kάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε  διαμέτρο περίπου 35 εκ.. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σκεύος τάρτας ή άλλο ρηχό ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ.  Διπλώνουμε προς τα μέσα τη ζύμη που περισσεύει και το αφήνουμε στην ψύξη για 15΄.
Tρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι σε όλα τα σημεία, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε κάποιο βάρος, όπως π.χ. όσπρια.
Ψήνουμε τη ζύμη για 10-15΄. 

Παρασκευή τάρτας:
Kόβουμε την κολοκύθα στη μέση, την ξεσποριάζουμε και την καθαρίζουμε από τις ίνες. Tην ψήνουμε σε ένα επίπεδο ταψί για 50-60΄ ή μέχρι να μαλακώσει.
Bγάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας με ένα κουτάλι, την τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά και το γάλα. Xτυπάμε καλά, ώστε να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα.
Mειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C, προσθέτουμε τη γέμιση στο ταψί με τη ζύμη και στρώνουμε γρήγορα και ομοιόμορφα. Tην ψήνουμε για περίπου 50΄ ή μέχρι να πήξει το κέντρο της (δοκιμάζουμε με μαχαίρι, που πρέπει να βγει σχεδόν καθαρό).

Μίλτος Καρούμπας
Executive Chef

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας