Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-26 14:39:17 +0200 Οι γονείς σήμερα με σχεδόν ένα χρόνο καραντίνας ψάχνουν να βρουν τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. Ταξίδια με το παιδί μου την περίοδο της πανδημίας

Ταξίδια με το παιδί μου την περίοδο της πανδημίας

Ταξίδια με το παιδί μου την περίοδο της πανδημίας 470 900
Οι γονείς σήμερα με σχεδόν ένα χρόνο καραντίνας ψάχνουν να βρουν τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς.

 

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να του παρέχουν μία ποικιλία από διαφορετικά ερεθίσματα. Τα διαφορετικά ερεθίσματα στα οποία το παιδί εκτίθεται είναι ικανά να επηρεάσουν τις γνωστικές του λειτουργίες και να διευρύνουν την αντιληπτική δεξιότητά του. 

 

 

Συχνά θυμάμαι την απορία πολλών παιδιών προς τους γονείς τους: Μα καλά γιατί μας πήγατε στην Ισπανία όταν ήμασταν τόσο μικροί; Τώρα δεν θυμόμαστε τίποτα! Η απάντηση από τους γονείς ερχόταν αναπάντεχα: “Μας είχαν πει οι ειδικοί πως είναι καλό για την ανάπτυξή σας να σας πηγαίνουμε ταξίδια και εκδρομές.” Και συνήθως κάπως έτσι έληγε η συζήτηση. 

 

Οι γονείς σήμερα με σχεδόν ένα χρόνο καραντίνας ψάχνουν να βρουν τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν άλλες χώρες και άλλους πολιτισμούς. 

 

Τι θα μπορούσαν λοιπόν να ανακαλύψουν από το σπίτι τους, ταξιδεύοντας νοητικά εν μέσω πανδημίας; 

 

Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα: 

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοί της. Σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό θα βρείτε κάποιες από τις απαραίτητες λέξεις που πρέπει να μάθετε προτού επισκεφθείτε μία χώρα. Κάποιες λέξεις είναι το καλημέρα/καληνύχτα, ευχαριστώ/παρακαλώ, βοήθεια. 

 

Ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα: 

Τα πιο θαυμαστά κτίρια και μουσεία της χώρας που επιθυμείτε να εξερευνήσετε μαζί με τα σημεία ενδιαφέροντός μπορούν να σας χαρίσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ζωή των ανθρώπων που ζουν εκεί. 

 

Ανακαλύπτοντας την κουζίνα:

Μένοντας στην Ελλάδα, ξέρουμε πολύ καλά πόσα πράγματα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει για την ιστορία της χώρας μας αναζητώντας απλά κάποιες από τις πιο διάσημες συνταγές μας. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει για όλες τις χώρες. Αναζητήστε και μαγειρέψτε τις πιο διάσημες συνταγές του μέρους που θα θέλατε να επισκεφθείτε. 

 

Ανακαλύπτοντας τη μουσική: 

Η μουσική είναι παγκόσμια, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Όμως η παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας κρύβει τις ιστορίες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της. Κάτι που σε κάποια χώρα το έβρισκαν αστείο και το αφηγούνταν στα τραγούδια τους μπορεί σε κάποια άλλη χώρα να ήταν η μεγαλύτερη προσβολή. Ταυτόχρονα τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν μπορούν να ρίξουν φως στον πολιτισμό και τις επιρροές της χώρας αυτής.

 

Ανακαλύπτοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ: 

Για πολλά χρόνια πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν παρέα με ένα τεράστιο συνεργείο με σκοπό να μας μεταφέρουν για λίγο στον προορισμό που κάθε φορά επιλέγουν. Μήπως ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτο το υλικό που υπάρχει διαθέσιμο για να έχουμε μία ακόμα καλύτερη εικόνα της χώρας που επιλέξαμε να ανακαλύψουμε; 

 

 

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ταξίδι ζωής αλλά η ευρηματικότητα και η φαντασία μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα. Σκεφτείτε το! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας