Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-11 16:44:23 +0200 Ταξιδεύοντας νοητικά με τα παιδιά μου: Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα, τις γεύσεις, τον πολιτισμό διαφορετικών χωρών!

Ταξιδεύοντας νοητικά με τα παιδιά μου: Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα, τις γεύσεις, τον πολιτισμό διαφορετικών χωρών!

Ταξιδεύοντας νοητικά με τα παιδιά μου: Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα, τις γεύσεις, τον πολιτισμό διαφορετικών χωρών! 470 900
Την περίοδο της καραντίνας μάθαμε εναλλακτικούς τρόπους για να κάνουμε πράγματα που δεν μας επιτρεπόταν. Τι μας εμποδίζει να ξαναχρησιμοποιήσουμε τους τρόπους αυτους;

 

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να του παρέχουν μία ποικιλία από διαφορετικά ερεθίσματα. Τα διαφορετικά ερεθίσματα στα οποία το παιδί εκτίθεται είναι ικανά να επηρεάσουν τις γνωστικές του λειτουργίες και να διευρύνουν την αντιληπτική δεξιότητά του. 

 

 

Συχνά θυμάμαι την απορία πολλών παιδιών προς τους γονείς τους: Μα καλά γιατί μας πήγατε στην Ισπανία όταν ήμασταν τόσο μικροί; Τώρα δεν θυμόμαστε τίποτα! Η απάντηση από τους γονείς ερχόταν αναπάντεχα: “Μας είχαν πει οι ειδικοί πως είναι καλό για την ανάπτυξή σας να σας πηγαίνουμε ταξίδια και εκδρομές.” Και συνήθως κάπως έτσι έληγε η συζήτηση. 

 

Την περίοδο της καραντίνας μάθαμε εναλλακτικούς τρόπους για να κάνουμε πράγματα που δεν μας επιτρεπόταν. Μάθαμε να εξερευνούμε ξένες χώρες από απόσταση. Τι μας εμποδίζει όμως από το να ξαναχρησιμοποιήσουμε τους τρόπους αυτους για δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας;

 

Πως μπορούμε λοιπόν να ταξιδέψουμε νοητικά;

 

Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα: 

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοί της. Σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό θα βρείτε κάποιες από τις απαραίτητες λέξεις που πρέπει να μάθετε προτού επισκεφθείτε μία χώρα. Κάποιες λέξεις είναι το καλημέρα/καληνύχτα, ευχαριστώ/παρακαλώ, βοήθεια. 

 

Ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα: 

Τα πιο θαυμαστά κτίρια και μουσεία της χώρας που επιθυμείτε να εξερευνήσετε μαζί με τα σημεία ενδιαφέροντός μπορούν να σας χαρίσουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ζωή των ανθρώπων που ζουν εκεί. 

 

Ανακαλύπτοντας την κουζίνα:

Μένοντας στην Ελλάδα, ξέρουμε πολύ καλά πόσα πράγματα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει για την ιστορία της χώρας μας αναζητώντας απλά κάποιες από τις πιο διάσημες συνταγές μας. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει για όλες τις χώρες. Αναζητήστε και μαγειρέψτε τις πιο διάσημες συνταγές του μέρους που θα θέλατε να επισκεφθείτε. 

 

Ανακαλύπτοντας τη μουσική: 

Η μουσική είναι παγκόσμια, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Όμως η παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας κρύβει τις ιστορίες και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της. Κάτι που σε κάποια χώρα το έβρισκαν αστείο και το αφηγούνταν στα τραγούδια τους μπορεί σε κάποια άλλη χώρα να ήταν η μεγαλύτερη προσβολή. Ταυτόχρονα τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν μπορούν να ρίξουν φως στον πολιτισμό και τις επιρροές της χώρας αυτής.

 

Ανακαλύπτοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ: 

Για πολλά χρόνια πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν παρέα με ένα τεράστιο συνεργείο με σκοπό να μας μεταφέρουν για λίγο στον προορισμό που κάθε φορά επιλέγουν. Μήπως ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτο το υλικό που υπάρχει διαθέσιμο για να έχουμε μία ακόμα καλύτερη εικόνα της χώρας που επιλέξαμε να ανακαλύψουμε; 

 

 

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ταξίδι ζωής, αλλά η ευρηματικότητα και η φαντασία είναι πάντα ευπρόσδεκτες για να μας ομορφύνουν την καθημερινότητα! 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας