Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-18 13:04:59 +0300 Τέλος τα παιδιά ηλικίας ως 16 ετών, στα μηχανάκια - Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ Τέλος τα παιδιά ηλικίας ως 16 ετών, στα μηχανάκια - Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ

Τέλος τα παιδιά ηλικίας ως 16 ετών, στα μηχανάκια - Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ

Τέλος τα παιδιά ηλικίας ως 16 ετών, στα μηχανάκια - Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ 470 900
Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέμβει και να αλλάξει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Πόσες φορές βρεθήκαμε άραγε αντιμέτωποι με την εικόνα ενός ή και δύο μικρών παιδιών πάνω σε μηχανάκι, χωρίς κράνος, με τον ίδιο το γονέα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών του;
Μετά από χρόνια ασυδοσίας, η Πολιτεία αποφάσισε να παρέμβει και να αλλάξει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάση του οποίου απαγορεύεται πλέον σε παιδιά κάτω των 16 ετών να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτες  είτε ως οδηγοί είτε ως επιβάτες.
Παράλληλα, γίνεται υποχρεωτικό το ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο, έως την ηλικία των 12 ετών ενώ επισημαίνεται ότι είναι λάθος να δένονται δύο παιδιά με μια ζώνη. 
Επίσης απαγορεύονται τα παιδιά στα μπροστινά καθίσματα, στην αγκαλιά των γονιών τους καθώς είναι γνωστό ότι αυτές οι αγκαλιές σκοτώνουν.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πάντα στο μυαλό των γονέων και των οδηγών που κινούνται κοντά σε σχολικές μονάδες πρέπει να είναι ότι τα παιδιά μέχρι 16 ετών δεν έχουν αναπτύξει πλήρως την όρασή τους, ενώ έχουν αδύναμη περιφερειακή όραση και αργή εστίαση των ματιών, ιδίως μέχρι τα οκτώ τους χρόνια. Επίσης, δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως η ακοή και δυσκολεύονται να εντοπίσουν την κατεύθυνση των ήχων.

Θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν υπ’όψιν τους ότι τα παιδιά λόγω του χαμηλού τους ύψους δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά όταν κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα ή όταν υπάρχουν φυσικά ψηλά εμπόδια. Αξίζει να επισημανθεί ότι πάντα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα παιδιά αντιγράφουν τους φίλους τους και έτσι πολλές φορές συμπεριφέρονται με μη ασφαλή τρόπο, όπως για παράδειγμα το σπρώξιμο.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας