Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:49:47 +0200 Τα μαθήματα στο σχολείο και όσα μαθαίνει κανείς σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του, λένε αμερικάνοι ερευνητές. Σωστή εκπαίδευση...καλή υγεία

Σωστή εκπαίδευση...καλή υγεία

Σωστή εκπαίδευση...καλή υγεία 470 900
Τα μαθήματα στο σχολείο και όσα μαθαίνει κανείς σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του, λένε αμερικάνοι ερευνητές.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 10.000 άνθρωποι απόφοιτοι της χρονιάς του  1957 στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Όσο καλύτερες ήταν οι επιδόσεις κάποιου στο σχολείο, τόσο λιγότερες πιθανότητες είχε να εμφανίσει στο μέλλον κάποιο πρόβλημα υγείας. «Γνωρίζαμε ήδη ότι η εκπαίδευση παίζει ρόλο σε ζητήματα, όπως η εργασία και ο μισθός, αλλά βλέπουμε ότι παίζει ρόλο και για τη υγεία», σχολίασε η Πάμελα Χερντ, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον. Οι συμμετέχοντες ερωτούνταν συστηματικά για τη ζωή τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξεκινώντας από την αποφοίτησή τους. «Αυτό που βρήκαμε είναι ότι όσα μαθαίνεις στο σχολείο έχουν αντίκτυπο στην υγεία σου», είπε η δρ. Χερντ, προσθέτοντας ότι ίσως είναι πολύ αργά για τους «κακούς μαθητές».

Πηγή: www.tovima.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας