Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 12:26:35 +0200 4-6 μηνών... Η ηλικία κατά την οποία επιλέγεται για να γίνει η διατροφική τροποποίηση. Σωστή διατροφή με BabyCook

Σωστή διατροφή με BabyCook

Σωστή διατροφή με BabyCook 470 900
4-6 μηνών... Η ηλικία κατά την οποία επιλέγεται για να γίνει η διατροφική τροποποίηση.
Περίπου στην ηλικία των 4-6 μηνών το γαστροεντερικό σύστημα του βρέφους που είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το μητρικό γάλα φτάνει στην ενηλικίωσή του. Καθώς εμφανίζονται τα πρώτα δόντια, στο διαιτολόγιο του βρέφους αρχίζουν να προστίθενται κι άλλες τροφές, διατηρώντας όμως πάντα την χορήγηση της αναγκαίας ποσότητας γάλατος που χρειάζεται στη δεύτερη βρεφική του ηλικία, για να συντηρούνται στο ακέραιο τα επίπεδα ασβεστίου και σιδήρου στον οργανισμό. Απ’ αυτή την ηλικία, το βρέφος αρχίζει να τρώει λαχανικά, ψάρια, κρέας και φρούτα.
Όταν λαμβάνεται υπ’ όψη ότι ένα παιδί, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής του, μεγαλώνει ώρα με την ώρα και ότι ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται κατά δύο γραμμάρια, τότε διαπιστώνεται πόσο καθοριστικής σημασίας είναι να γνωρίζουν οι γονείς πόσο καλά πρέπει να θρέφεται το παιδί τους.
 
Στην ηλικία όπου το παιδί αρχίζει να θρέφεται και με άλλες τροφές εκτός από το γάλα, είναι σημαντικό να του χορηγούνται πρωτείνες πάντα βάσει της ηλικίας του. Από νωρίς, οι γονείς θα πρέπει να μην μάθουν το παιδί τους στις γλυκές γεύσεις, προσθέτωντας ζάχαρη ή μέλι στο γιαούρτι, στις κρέμες, στις κομπόστες και στο νερό του. Η σωστή διατροφή των μωρών τους αποτελεί για όλες τις μαμάδες μία προτεραιότητα.
Κατά το πρώτο έτος της ζωής του, το μωρό αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Η διατροφή του μωρού πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, και να του παρέχονται τροφές που είναι απαραίτητες για μία ισορροπημένη ανάπτυξη.
 
Από την στιγμή που ξεκινά η διαφοροποίηση, οι εφτά ομαδικές διατροφικές προτάσεις παρέχονται  σταδιακά.
Το σύνολο αυτών των τροφών δίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες που χρειάζεται ο οργανισμός για νερό, λιπίδια και γλυκόζη (για την ενέργεια και τα στοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό), καθώς και για βιταμίνες, μέταλλα και ίνες.
Εκμεταλλευτείτε αυτό το πρώτο έτος, για να προσφέρετε σταδιακά στο παιδί σας σωστές διατροφικές συνήθειες.
Αυτές οι σωστές διατροφικές συνήθειες βασίζονται στην ποικιλία τροφών, στην κατανομή τους σε τέσσερα γεύματα και στην επιλογή μεθόδων μαγειρέματος.
 
Το μαγείρεμα στον ατμό, διατηρεί τα απαραίτητα συστατικά των τροφών και δεν απαιτεί λιπαρά συστατικά για το μαγείρεμά τους.
Τα λιπαρά συστατικά προστίθενται στο τέλος του μαγειρέματος, οπότε και διατηρούνται καλύτερα οι βιταμίνες τους.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας