Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-24 17:44:20 +0300 Η αναπνοή της εγκύου διαμορφώνει την καλή υγεία και δημιουργεί αισιόδοξους χαρακτήρες. Η σημασία της σωστής αναπνοής στην εγκυμοσύνη

Η σημασία της σωστής αναπνοής στην εγκυμοσύνη

Η σημασία της σωστής αναπνοής στην εγκυμοσύνη 470 900
Η επιστήμη σήμερα επισημαίνει τη σημασία της βαθιάς αναπνοής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την ανάπτυξη του εμβρύου. Αλλά και τον ρόλο του ήρεμου, αρμονικού ρυθμού ζωής τη...


Τι πρέπει να κάνει η έγκυος


-Να αφιερώνει λίγα λεπτά ανά διαστήματα για να εισπνέει βαθιά από τη μύτη, φουσκώνοντας πρώτα την κοιλιακή χώρα και ανεβαίνοντας στη συνέχεια προς τον θώρακα. Έπειτα να εκπνέει αντίστροφα, από τον θώρακα προς την κοιλιακή χώρα, αδειάζοντας εντελώς τους πνεύμονες.
-Να αερίζει συχνά τους χώρους όπου ζει καθημερινά (στο σπίτι και στην εργασία). Με κάθε ευκαιρία, καλό θα είναι να περνάει χρόνο στην εξοχή, στο πάρκο, τη θάλασσα ή το δάσος, να περαπατάει και να εκτίθεται στη λιακάδα.


Τρόπος ζωής της εγκύου


-Να ασχολείται με δραστηριότητες ευεργετικές για την ίδια και το παιδί της, όπως η κολύμβηση και το βάδισμα, η ήπια γυμναστική, ο απαλός χορός κ.α. έχοντας κατά νου να μην υπερβάλλει και να μην ασκεί καμια -πίεση στην κοιλιά της. Ωφέλιμη είναι επίσης η φωναχτή ανάγνωση θετικών κειμένων, το τραγούδι, η απαγγελία.
-Να αναπαύεται αρκετά, πηγαίνοντας νωρίς για ύπνο αλλά και κατά τη διάρκεια  της ημέρας να εξασφαλίζει χρόνο χαλάρωσης και ανάκτησης ενέργειας.
-Να επιλέγει εικόνες, μουσική, ευωδιές, σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα θετικά και εποικοδομητικά. Όλα τρέφουν το παιδί της, στο σώμα και στον ψυχισμό του, εξίσου όπως η διατροφή και η αναπνοή της.
-Να είναι υπερήφανοι, εκείνη και ο πατέρας, για την μεγάλη τιμή να είναι γονείς.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας