Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-08-24 10:24:55 +0300 Νόστιμα και υγιεινά! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και εσείς! Συνταγή για σπιτικά χωνάκια παγωτού

Συνταγή για σπιτικά χωνάκια παγωτού

Συνταγή για σπιτικά χωνάκια παγωτού 470 900
Νόστιμα και υγιεινά! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και εσείς!

Το παγωτό είναι το αγαπημένο επιδόρπιο και σνακ του καλοκαιριού. Είναι δροσερό και η απίθανη γεύση του μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Ο ακόμα δε καλύτερος συνδυασμός, είναι το παγωτό χωνάκι! Αντί λοιπόν να αγοράζουμε έτοιμα χωνάκια του εμποριού, γιατί να μη φτιάξουμε τα δικά μας;

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν μους. 

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το κόρν φλάουρ σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτουμε τα υλικά αυτά στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη. 

Αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε το γκριλ ή την τοστιέρα. Για κάθε παγωτό χωνάκι, τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας ζύμη πάνω στην σχάρα και κλείνουμε το καπάκι πιέζοντας για περίπου 90 δευτερόλεπτα. 

Μεταφέρουμε προσεκτικά το πατημένο κώνο σε ξύλο κοπής. Τοποθετούμε το καλούπι-χαρτόνι του κώνου και γρήγορα τυλίγουμε το χωνάκι γύρω από το χαρτόνι. Αφήνουμε το χωνάκι στο καλούπι για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να πάρει το σχήμα.  Τόσο απλά!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας