Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-09 10:57:14 +0200 "Προσπαθώ και μαθαίνω από την αρχή τις ανάγκες του κάθε παιδιού, της οικογένειάς του. Αυτό κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Η εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απρόσωπη" Συνέντευξη προέδρου Σ.Ι.Ε.Ι.Ε

Συνέντευξη προέδρου Σ.Ι.Ε.Ι.Ε

Συνέντευξη προέδρου Σ.Ι.Ε.Ι.Ε 470 900
"Προσπαθώ και μαθαίνω από την αρχή τις ανάγκες του κάθε παιδιού, της οικογένειάς του. Αυτό κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Η εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απρόσωπη"
Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ενημερώσετε τους χρήστες μας για τους λόγους που σας ώθησαν να λάβετε μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και να συμμετάσχετε ενεργά στην ενημερωτική ενέργεια σχετικά με τον Προληπτικό Έλεγχο.
Είμαστε άνθρωποι της εκπαίδευσης. Είμαστε άνθρωποι που βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι για το μέλλον αυτού του τόπου δίνοντας γνώσεις, παιδεία και κοινωνική ηθική στα παιδιά μας. Πάντα μας άρεσαν οι πράξεις και όχι τα λόγια και πάντα ψάχνουμε τρόπους για να δείχνουμε το σωστό δρόμο στα παιδιά μας. Για αυτό το λόγο, συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν». Η συμβουλευτική και η πρόληψη ειδικά σε θέματα υγείας είναι το άλφα και το ωμέγα για τα παιδιά μας.
Βεβαίως, αυτή η δράση είναι σημαντική μεν αλλά παρανυχίδα, μπροστά στην πολιτική πρωτοβουλιών και δράσεων που λαμβάνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμός μας και που πρόκειται ασφαλώς να λάβει και φέτος.

"Η συμβουλευτική και η πρόληψη ειδικά σε θέματα υγείας είναι το άλφα και το ωμέγα για τα παιδιά μας"

Τι είδους πρωτοβουλίες έχετε πάρει ή αναμένεται να πάρετε;
Να σας ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα ότι όλες οι πρωτοβουλίες μας έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά μας, τη γενικότερη εκπαίδευσή τους αλλά και τους γονείς που έχουν χτυπηθεί και έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία πραγματοποίησης του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του κάθε σχολείου-μέλους μας προκειμένου να ενισχυθούν τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης. Είμαστε κοντά, πλάι σε όλα τα ελληνόπουλα. Μοναδική μας μέριμνα είναι η δυνατότητα μόρφωσης προς όλα τα παιδιά.

"Προσπαθώ και μαθαίνω από την αρχή τις ανάγκες του κάθε παιδιού, της οικογένειάς του. Αυτό κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Η εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απρόσωπη"

Κύριε Πρόεδρε, τι παραπάνω προσφέρει η ιδιωτική εκπαίδευση από την κρατική και για ποιο λόγο ένας γονιός μεσούσης της οικονομικής κρίσης θεωρείτε ότι πρέπει να φέρει το παιδί του σε ένα από τα σχολεία του Συνδέσμου σας;
Θα μου επιτρέψετε να αποφύγω την άμεση, την απευθείας σύγκριση με την κρατική εκπαίδευση. Αυτό που θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά επιτυχίας των δικών μας παιδιών στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι καλύτερα από των υπολοίπων σχολείων. Αν μελετήσουμε και τα αποτελέσματα από την έρευνα του PISA, τότε εκεί μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι τα παιδιά μας διαπρέπουν, γεγονός που αναδεικνύει ότι οι υψηλότερες επιδόσεις των μαθητών των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είναι απόρροια της καλύτερης και αποτελεσματικότερης εκπαίδευσης που προσφέρουν.
Σαφώς προσφέρουμε και γενική και ειδική μάθηση, υπάρχουν μουσικά σχολεία, σχολεία που εξειδικεύονται σε ξένες γλώσσες και άλλα πολλά, και βεβαίως άρτιες και υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Πάνω από όλα, όμως, προσφέρουμε μαθησιακή ποιότητα και είμαστε δίπλα στα παιδιά. Στο δικό μου εκπαιδευτήριο γνωρίζω τον κάθε μαθητή με το μικρό του όνομα. Προσπαθώ και μαθαίνω από την αρχή τις ανάγκες του κάθε παιδιού, της οικογένειάς του. Αυτό κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Η εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απρόσωπη.

Ο δικός σας ο κλάδος δεν έχει υποστεί ζημιές από την οικονομική κρίση; Κάνετε εκπτώσεις στη μαθησιακή ποιότητα που μας αναφέρατε προκειμένου να ανταπεξέλθετε;
Σαφώς και έχουμε υποστεί ζημιές ως κλάδος. Αυτό όμως δεν μας δίνει το δικαίωμα να κατεβάσουμε τον πήχη της ποιότητας που προσφέρουμε εδώ και δεκαετίες. Ζοριζόμαστε όπως όλοι οι Έλληνες, έχουμε πλέον μπει και εμείς στη διαδικασία των ρυθμίσεων, όπως όλοι οι Έλληνες, μειώσαμε τα δίδακτρα για να βοηθήσουμε τους γονείς, αλλά όχι μόνο δεν ρίξαμε την ποιότητα, ανεβάσαμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη, αυξήσαμε ακόμα περισσότερο τις παροχές μας γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να γίνουμε πιο ελκυστικοί και πρώτη επιλογή για τον γονέα έναντι του ανταγωνισμού είτε αυτός ο ανταγωνισμός προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα είτε από τον δημόσιο.

Είναι δεδομένο, το βλέπουμε γύρω μας, ότι τα πράγματα στην παιδεία και δη τη δημόσια εκπαίδευση δεν προχωρούν σωστά. Έλλειψη καθηγητών, έλλειψη βιβλίων, κακές κτιριακές εγκαταστάσεις. Όλα αυτά οδηγούν σε αντιδράσεις, καταλήψεις, σε μια γενικότερη απαξίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Θα περίμενε ο πολίτης ως άνθρωποι της εκπαίδευσης που είσαστε και εσείς να έχετε προτείνει λύσεις.
Μα έχουμε προτείνει λύσεις. Σχεδόν καθημερινά στέλνουμε επιστολές με προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, έχουμε πραγματοποιήσει και συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Και για να μη νομίζετε ότι όλα αυτά γίνονται σε παρασκηνιακό επίπεδο, συγκεντρώσαμε όλες αυτές τις ιδέες, όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, όλες αυτές τις προτάσεις και τις παρουσιάσαμε στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών, βουλευτών της αντιπολίτευσης και ανθρώπων της εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο. Στο συνέδριο αυτό, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, αναφέρθηκε ότι η στοιχειώδης και μέση εκπαίδευση μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας υπό τις προϋποθέσεις ότι τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα αναδείξουν την αυτόνομη σχολική μονάδα ως τον ζωτικό χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης, εισηγηθήκαμε και τη δημιουργία κουπονιών, μια ευέλικτη μορφή παροχής προς το γονέα.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τα παιδιά μας και για το μέλλον αυτού του τόπου"

Θα μου επιτρέψετε να κλείσουμε τη συνέντευξη με μια πολιτική ερώτηση. Ως πολίτης, ως άνθρωπος της εκπαίδευσης, ως επιχειρηματίας, θα ήθελα να μου πείτε αν είσαστε αισιόδοξος και αν πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει αλώβητη από αυτή την κρίση.
Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και είμαι από τους ανθρώπους που από την αρχή αυτής της οικονομικής κρίσης έλεγα ότι αυτή η κρίση μπορεί να αποδειχθεί ως μεγάλη ευκαιρία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες αλλά όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του πόστο, από το δικό του μετερίζι, μπορούμε να το καταφέρουμε. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κοινωνική και πολιτική και ανθρωπιστική και, δυστυχώς, και εκπαιδευτική. Για αυτό και παλεύουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τα παιδιά μας και για το μέλλον αυτού του τόπου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας