Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-09 10:45:48 +0200 Η Αγγελική Φράγκου και η ομάδα Ρετρό μίλησαν στο babyspace και τη Βάλια Κουρκουμέλη Συνέντευξη με την Ομάδα Ρετρό

Συνέντευξη με την Ομάδα Ρετρό

Συνέντευξη με την Ομάδα Ρετρό 470 900
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 η παράσταση "από πού πάνε για το κάστρο παρακαλώ" παρουσιάστηκε στο Ελληνόφωνο Σχολείο Νορβηγίας στο Όσλο.
Η Αγγελική Φράγκου και η ομάδα Ρετρό μίλησαν στο babyspace

Πώς πήρατε την απόφαση να παρουσιάσετε την θεατρική σας παράσταση στο εξωτερικό;

Η απόφαση για αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας. Δηλαδή  η θέληση μας για παραστάσεις που μπορούν να "ταξιδεύουν" και να ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας ανά τον κόσμο.  Αναζητούμε μύθους από όλο τον κόσμο που να έχουν τη βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς. Όπως συμβαίνει με το νορβηγικό μύθο Ανατολικά του ήλιου και δυτικά της σελήνης. Η  δυτική παράδοση αυτού του μύθου αρχίζει με τον αρχαίο Ελληνικό μύθο "Έρως και ψυχή". Ήταν καθήκον μας να πάμε το παραμύθι στη χώρα που γεννήθηκε.  Θέλαμε να συστήσουμε στους ήρωες της παράστασης μας το σπίτι τους.
 
Πόσο εύκολη ήταν η πραγματοποιήση αυτής σας  της επιθυμίας;

Οφείλω να σας πώ ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητική η πραγματοποίηση αυτή μας της επιθυμίας! Θα έλεγα ότι περάσαμε τόσες δοκιμασίες όσες πέρασαν η Τυχερή και ο Ευγενικός στην παράσταση μας για να συναντηθούν στο τέλος!
Όμως τα παραμύθια μας διδάσκουν το καλό τέλος, για αυτό και εμείς ύστερα από συνειδητή εργασία έξι μηνών ,καταφέραμε και συγκεντρώσαμε αξιόλογους  υποστηρικτές για το ταξίδι μας και αν επιλύσουμε όλα τα θέματα που αφορούσαν τη μεταφορά της παράσταση μας στο εξωτερικό. Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο πως η αφοσίωση  των συνεργατών μου έπαιξε  ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτής της επιθυμίας.
 
Πώς σας υποδέχθηκαν τα παιδιά στο Όσλο;
Θα έλεγα πως μας υποδέχτηκαν με τάξη και ησυχία.  Πρώτα μας παρατηρούσαν και ύστερα ερχόντουσαν κοντά μας. Μας αγκάλιαζαν αφού το είχαν αποφασίσει  μέσα τους. Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης, μας χάρισαν την απόλυτη σιωπή τους. Έδειξαν σεβασμό σε αυτό που συνέβαινε στη σκηνή. Θα λέγαμε πως ήταν ένα "ενήλικο" παιδικό κοινό.
 
Ποιό ήταν το πιο ωραίο σχόλιο που ακούσατε;
Νομίζω το πιο ωραίο σχόλιο που ακούσαμε ήταν οι επίμονες ερωτήσεις των Νορβηγών για το πώς ανακαλύψαμε τον μύθο τους και πως φτάσαμε να τον κάνουμε παράσταση.
 
Ποιό ήταν το συναίσθημα σας, που παίζατε μπροστά σε αυτά τα παιδιά. Τα Ελληνόπαιδα του εξωτερικού.
Ήταν σαφώς μια ιδιαίτερη στιγμή για την ομάδα μας. Δε σου δίνεται καθημερινά η ευκαιρία για τέτοιες παραστάσεις. Η συγκίνηση μας συνόδευε σε όλο μας το ταξίδι.  Νομίζω ότι τα συναισθήματα που επικρατούσαν ήταν της χαράς και της ευθύνης. Συναισθήματα άλλωστε που ενυπάρχουν κάθε φορά που παίζεις για παιδιά.
 
Παλιότερα είχατε ανεβάσει το έργο στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας στο τμήμα
μητέρων και ανηλίκων κρατουμένων.  Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα επόμενα σχέδια μας είναι να παίξουμε με αγάπη το κάστρο μας για Τρίτη σεζόν στο θέατρο "Εν Αθήναις" και να συνεχίσουμε να αναζητούμε μύθους που θα μας οδηγήσουν σε μεγάλα ταξίδια.
 

Δείτε το trailer της παράστασης:
Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ
Θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»
Ιάκχου 19, Γκάζι
Κρατήσεις : 6983-434636 / 6944-767716

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας