Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-18 10:59:14 +0200 Η έννοια και η αξία της συναισθηματικής νοημοσύνης από τον Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή Στέλιο Μαντούδη. Συναισθηματική νοημοσύνη

Συναισθηματική νοημοσύνη

Συναισθηματική νοημοσύνη 470 900
Άρθρο από Στέλιος Μαντούδης
Η έννοια και η αξία της συναισθηματικής νοημοσύνης

Τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη
Η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια. Οι σχετικές μελέτες ασχολούνται με την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στους ενήλικες  και στα παιδιά καθώς και τον αποφασιστικό ρόλο της διδασκαλίας και της κατάλληλης παρέμβασης. Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα κάποιού α) να κατανοεί τα συναισθήματα του, β) να ακούει τους άλλους και να τους συναισθάνεται γ) να εκφράζει τα συναισθήματα του με παραγωγικό τρόπο.

Πώς μας βοηθά
Η συναισθηματική νοημοσύνη μας βοηθά να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας με τρόπο που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Βοηθά επίσης στην βελτίωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων και στην συνεργασία μας με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει την αισιοδοξία την χαρά και την αίσθηση επίτευξης ενός στόχου ενώ καταστέλλει την άσκηση βίας και συμβάλλει στην μείωση της κατάθλιψης και της κοινωνικής απομόνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Ανάπτυξη
Κίνηση-Ομιλία-Συμπεριφορά
www.anaptyxi.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας