Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:44:57 +0200 Η εγκυμοσύνη αφήνει πάντα πίσω της σημάδια. Ώρα να φροντίσουμε πάλι τον εαυτό μας! Συμβουλές ομορφιάς

Συμβουλές ομορφιάς

Συμβουλές ομορφιάς 470 900
Προτεραιότητα τώρα μπορεί να έχει το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί μας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εμείς οι μαμάδες πρέπει να παραμελήσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Οι παρακάτω  συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βρούμε πάλι το σώμα μας και τ...

Μερικές συμβουλές ομορφιάς, μετά την εγκυμοσύνη.

Τι κάνουμε μετά τον τοκετό

1. Αν δεν θηλάζουμε, αρχίζουμε δίαιτα. Η δικαιολογία ότι τρώμε για δύο δεν μας αφορά πια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι καταφεύγουμε σε εξαντλητικές δίαιτες που θα μας αποδυναμώσουν. Το πρώτο διάσημα με το μωρό είναι απαιτητικό και χρειαζόμαστε την ενέργεια που μόνο η διατροφή μπορεί να μας δώσει. Αρκεί λοιπόν να αποφεύγουμε τα λίπη, να προσέχουμε τις διατροφικές μας επιλογές και να τρώμε με μέτρο. Τα κιλά πρέπει να φύγουν αργά, όπως ήρθανε στο σώμα μας. 
Η παραπάνω σύσταση απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να βρει εφαρμογή και σε μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά.

2. Ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα και τη διάθεσή μας. Κρατάμε εκείνα τα ρούχα της εγκυμοσύνης που μπορούν να φορεθούν και μετά τη γέννα, αν συνδυαστούν κατάλληλα, π.χ. το φαρδύ παντελόνι της εγκυμοσύνης με ένα στενό πουκάμισο και επαναφέρουμε τα προ εγκυμοσύνης ρούχα που εξακολουθούν να μας κάνουν. Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε σιγά σιγά τη φόρμα μας.  

3. Shopping Therapy: Πάμε στα μαγαζιά για μια μικρή «έφοδο». Τώρα που τα πόδια μας αρχίσουν να ξεπρήζονται, είμαστε σε θέση να φορέσουμε εκείνα τα υπέροχα peep toes, που ζηλεύαμε στις βιτρίνες. 

4. Ρίζα τέλος. Κλείνουμε ραντεβού στο κομμωτήριο για βαφή και κούρεμα. Ο νέος μας ρόλος απαιτεί μια καλή, ανανεωμένη, μοντέρνα εμφάνισή που θα μας αναζωογονήσει. 

5. Μανικιούρ–Πεντικιούρ: Ένα πεντικιούρ θα ξεκουράσει τα πόδια μας. Όσο για το μανικιούρ, αυτό επιβάλλειται. Το νύχια  μας πρέπει να είναι  περιποιημένα και κοντά για να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του μωρού. 

6. Αφιερώνουμε ένα απόγευμα την εβδομάδα για να συναντήσουμε τις φίλες μας. Τους ζητάμε να βάλουν φρένο στην περιέργειά τους και αποφεύγουμε τις συζητήσεις γύρω από τον τοκετό, τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού. 

7. Ώρα για ύπνο. Κάθε φορά που το μωρό κοιμάται, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για ξεκούραση και επανατροφοδότηση. Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι δίπλα στην κούνια και χαλαρώνουμε μέχρι να μας ξυπνήσει το επόμενο κλάμα του μωρού μας. 

8. Τέρμα πια η μετακίνηση από τη θέση του συνοδηγού. Παίρνουμε σιγά σιγά το αμάξι και θυμόμαστε τον παλιό μας εαυτό, αυτόν της σοφερίνας. Με το μωρό στο ειδικό καρεκλάκι που θα τοποθετήσουμε στο πίσω κάθισμα βεβαίως. 

9. Ανανεώνουμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο της γειτονιάς και ξεκινάμε πάλι τη γυμναστική. Αν πριν την εγκυμοσύνη ο αθλητισμός δεν ήταν μέρος της ζωής μας, ώρα να αλλάξουμε συνήθειες. Το σώμα θα επανέρθει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα αν κάνουμε ήπια γυμναστική 2-3 φορές την εβδομάδα. 

10.  Η σχέση με τον σύντροφό μας εκ των πραγμάτων μπήκε σε δεύτερη μοίρα μετά την άφιξη του νεογέννητου μωρού στο σπίτι. Καιρός να θυμηθούμε ότι εκτός από μαμάδες είμαστε και γυναίκες. Αφήνουμε το μωρό στην baby-sitter ή την γιαγιά και βγαίνουμε οι δυο μας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ένα ρομαντικό δείπνο (που θα παραγγείλουμε απ έξω, αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος) και μια ευχάριστη ταινία είναι μια καλή αρχή. 

11.  Επικοινωνούμε με τους συναδέλφους και δρομολογούμε την επιστροφή στη δουλειά. Αποφασίζουμε ποιός θα προσέχει το μωρό, αν θα το αφήνουμε στη γιαγιά, αν θα προσλάβουμε baby-sitter ή αν θα επιλέξουμε τη λύση του παιδικού σταθμού όσο θα λείπουμε και τακτοποιούμε σιγά σιγά όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.  

12.  Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας που αυτή την περίοδο θα είναι ποικίλα και εναλλασόμενα. Συζητάμε με τον σύντροφό μας ή με κάποια έμπιστη φίλη τον τρόπο που νιώθουμε και αν χρειαστεί απευθυνόμαστε σε κάποιον ειδικό. Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι συχνό φαινόμενο της λοχείας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας