Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-12 15:55:29 +0300 Να τι θα ακούσουμε από το στόμα μιας φίλης που μόλις έγινε μαμά. Συμβουλές από μια φίλη μαμά!

Συμβουλές από μια φίλη μαμά!

Συμβουλές από μια φίλη μαμά! 470 900
Να τι θα ακούσουμε από το στόμα μιας φίλης που μόλις έγινε μαμά.

Υπάρχουν τόσες συμβουλές που μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε από ένα βιβλίο σχετικά με τη εγκυμοσύνη σας τόσο κατά την περίοδο πριν τόσο και μετά  από αυτήν. Τίποτα όμως δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει όσα θα μας πουν οι φίλες μας, που έχουν γίνει πρόσφατα μανούλες κι έχουν περάσει από τη ίδια κατάσταση την οποία κι εμείς βρισκόμαστε τώρα. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά καθώς είναι απόλυτα ειλικρινείς και αληθινές. Ας αρχίσουμε λοιπόν! 

1. Τίποτα δε θα είναι τόσο ομαλό και ευχάριστο όπως το ‘χετε φανταστεί. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε διότι  το μωρό μας δε θα μπορεί να θηλάσει με ευκολία, είτε γιατί θα κλαίει χωρίς να ξέρουμε το γιατί ή ακόμα κι επειδή θα έχει κολικούς και δε θα μπορούμε να το ηρεμήσουμε. Έτσι λοιπόν, ειδικά τις πρωτές μέρες τα πράγματα θα είναι κάπως δύσκολα. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες γι αυτό.

2. Ζητάμε ενισχύσεις! Κάθε στιγμή που πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά κουρασμένες και θέλουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας δε θα πρέπει να διστάσουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός από τα πιο κοντινά μας πρόσωπα που πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να τα βγάλει πέρα λίγες ώρες με το μωρό μας.

3. Δεν θα είστε ποτέ ξανά ξέγνοιαστες! Από τη στιγμή που το μωράκι μας ήρθε στον κόσμο δε θα μπορέσουμε ποτέ ξανά να είμαστε ήρεμες και να μην έχουμε καμία έννοια στο κεφάλι μας. Το μυαλό μας θα είναι συνεχώς στο μωρό μας είτε είμαστε μαζί του είτε όχι. Παίρνει λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσουμε όλο αυτό αλλά αυτό συμβαίνει για να μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι κάνουμε την πιο σημαντική δουλειά του κόσμου. Το να είμαστε γονείς.

4. Οι φιλίες σας ίσως αρχίζουν να αλλάζουν. Αρχίζουμε σιγά σιγά και συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό να συζητήσουμε με τις φίλες μας, τα θέματα πλέον που μας απασχολούν έχουν αλλάξει και ίσως πια βρίσκουμε πιο ενδιαφέρον να μιλάμε με άλλες μαμάδες έστω και μέσα από Forums αλλά που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.

5. Κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει βραβείο για το πόσο καλά κάνετε μπάνιο το μωράκι σας ή για το πόσο καλά το κρατάτε. Γι’ αυτό χαλαρώστε και αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει και να σας τα δείξει όλα.

6. Όλες οι μαμάδες έχουν και μέρες που η διάθεσή τους δεν είναι η καλύτερη. Μην αρχίστε να κρίνετε άσχημα τον εαυτό σας και να τα βάζετε μαζί του. Αξίζουμε και αυτές τις μέρες. 

7. Κοιμηθείτε όπου και όποτε θέλετε. Οι ώρες ύπνου σας θα λιγοστέψουν και μέσα στην ημέρα θα νιώθετε πολύ κουρασμένες γι’ αυτό όποτε έχετε τη ευκαρία ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε έστω και για μισή ώρα.

8. Μην βάζετε ορόσημα. Κάποια μωρά ξεκινούν και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους 10 μήνες κι άλλα στους 17. Δεν υπάρχει λόγος άγχους όλα είναι θέμα πιθανοτήτων.

9. Μην νιώθετε ενοχές! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για το αγαπημένο σας χόμπι ή την αγαπημένη σας γυμναστική έτσι θα εκτονωθείτε και θα γυρίσετε στο μωράκι σας αναζοωγονημένη.

10. Μην παραμείλετε τον σύζυγό σας. Είναι λογικό όλη η προσοχή σας να έχει επικεντρωθεί στο νέο μέλος της οικογένειας αλλά μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο και για τους δυο σας.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας