Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-02 17:48:03 +0300 Συμβουλές από γονείς σε γονείς: Oι τακτικές του ψύχραιμου γονιού Συμβουλές από γονείς σε γονείς: Oι τακτικές του ψύχραιμου γονιού

Συμβουλές από γονείς σε γονείς: Oι τακτικές του ψύχραιμου γονιού

Συμβουλές από γονείς σε γονείς: Oι τακτικές του ψύχραιμου γονιού 470 900
Συμβουλές από γονείς σε γονείς: Oι τακτικές του ψύχραιμου γονιού

Το να είσαι γονιός είναι τέχνη. Κάτι όμως η κούραση της καθημερινότητας, κάτι αυτά τα αγαπημένα μικροσκοπικά πλασματάκια με το πείσμα τους και την ανεξάντλητη όρεξή τους για παιχνίδια και σκανδαλιές, πολλές φορές νιώθουμε ότι φτάνουμε στα όριά μας. 

Οι φωνές όμως και οι τσακωμοί δεν ωφελούν ούτε εμάς ούτε τα παιδιά μας ενώ φέρνουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Το γνωρίζουμε αλλά πολλές φορές οι προσωπικές μας σκέψεις μας κρατούν μακριά από αυτή τη διαπίστωση. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Γονείς μοιράζονται τις ... δοκιμασμένες τακτικές τους!

1. "Πάρτε λίγο χρόνο... Δύο λεπτά αρκούν!" Reachel
Όταν πια νιώθουμε ότι θα εκραγούμε, καλό είναι να σκεφτούμε ψύχραιμα και να μετρήσουμε από μέσα μας μέχρι το εξήντα. Τα δύο αυτά λεπτά είναι όσο ακριβώς χρειαζόμαστε για να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

2. "Εισπνοή, εκπνοή..." Jennifer
Μία απλή κίνηση που κάνει θαύματα! Στις δύσκολες στιγμές που το μικρό μας κάνει τις σκανδαλιές του κάνουμε υπομονή και δεν ξέχναμε να αναπνέουμε! Η σωστή αναπνοή μας βοηθάει να ηρεμήσουμε και να επιστρατεύσουμε όλη μας την ψυχραιμία.

3. "Διακωμωδήστε την κατάσταση" Maureen
Σε ένα σπίτι με παιδιά δεν γίνεται να παίρνουμε τα πάντα σοβαρά. Στο επόμενο κατόρθωμα του παιδιού σας προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα με χιούμορ.

4. "Φροντίστε τον εαυτό σας" Robin
Είναι πολύ σημαντικό, τόσο οι μαμάδες όσο και οι μπαμπάδες, να μην ξεχνάνε να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για εμάς και είναι το κλειδί για να κρατήσουμε την ισορροπία στην οικογένειά αλλά και τη δουλειά μας. 

5. "Μπείτε στη θέση του" Tammie
Μην ξεχνάτε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς παιδιά. Για να καταλάβουμε το μικρό μας πρέπει να μπούμε στη θέση του. Αυτό θα μας κάνει να επικοινωνούμε μαζί του καλύτερα πράγμα που αδιαμφισβήτητα είναι ωφέλιμο για όλους.

Πηγή: today.com
 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας