Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:03:15 +0300 Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του... Σύλ. Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Σύλ. Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Σύλ. Προστασίας Αγέννητου Παιδιού 470 900
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του...

"Η Αγκαλιά" είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1998 και είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ1600Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, "η Αγκαλιά" παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα, λόγω της εγκυμοσύνης τους, όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και ομιλιών και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά ανήκουν γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, όπως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Επιμελητής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ. Δημήτριος Παπαευαγγέλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά για την τριετία 2010-2013 το οποίο εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 19ης Απριλίου 2010, συγκροτήθηκε σε σώμα την 26η Απριλίου 2010 και αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

Πρόεδρος: Βαρβάρα Μεταλληνού, δρ. Θεολογίας-Φιλόλογος
Α' Αντιπρόεδρος: Ελπινίκη Γιαννοπούλου, Διακοσμήτρια
Β' Αντιπρόεδρος: Ελένη Αγγελοπούλου, Έμπορος-Εισαγωγέας
Γενικός Γραμματέας: Ζαχαρούλα Γκριέλα, Δικηγόρος
Ειδικός Γραμματέας: Αγγελική Κορδοπάτη, Θεολόγος
Ταμίας: Καλλιόπη Λουκάκη, Πτυχ. Οικονομ. Πανεπιστημίου Πειραιώς
Βοηθός Ταμία: Άρτεμις Μπατόλια, Πτυχ. Οικονομ. Πανεπιστημίου Πειραιώς
Μέλη: α. Αιμιλία Αρχοντάκη, Συνταξιούχος
          β. Ειρήνη Γιαννέ, Ξεναγός

Όλοι όσοι βρίσκονται στο Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού είναι άνθρωποι υπεύθυνοι - και με κατανόηση για το πρόβλημα κάθε μέλλουσας μητέρας. Εδώ οι μητέρες βρίσκουν Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Μαιευτήρες, Γυναικολόγους, Μαίες, Παιδαγωγούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους - και, πάνω απ' όλα, φροντίδα και αγάπη για το μωρό και τη μητέρα.

Παρέχει ακόμη στέγαση σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές, αλλά και σε συνεργαζόμενους ξενώνες, χορήγηση ειδών όπως πάνες, γάλατα, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παπούτσια (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία), είδη γάμου και βάπτισης, έπειπλα, είδη οικιακής χρήσης, παιδικά καροτσάκια, κούνιες, ένδυση, παιχνίδια κλπ., μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.

Η βοήθεια όμως δεν σταματά εκεί...γιατί σκοπός μας είναι να αποκτήσει η μητέρα και το παιδί τη δική τους ζωή. Έτσι σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς βρίσκεται εργασία στις μητέρες ή στους συζύγους τους-συντρόφους τους, διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων σε θέματα προσχολικής αγωγής, οικογένειας κλπ., έρχονται σε επαφή με εθελόντριες κοινωνικής πρόνοιας, με κατάλληλη επιμόρφωση, για στήριξη και βοήθεια.
Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού δέχεται μέλλοντες νονούς και μέλλουσες νονές για τα μωρά του.
Για να έχει το παιδί την απαραίτητη για την ηλικία του υλική στήριξη ο Σύλλογος έχει θεσπίσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής με το οποίο του εξασφαλίζει σταθερό μηνιαίο χρηματικό ποσό για το γάλα, τις πάνες, τις βρεφικές του κρέμες και την κάθε είδους τροφή που χρειάζεται μεγαλώνοντας μέρα με την ημέρα. Πολλοί φίλοι του Συλλόγου έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν προσφέρουν για συγκεκριμένο παιδί το μηνιαίο ποσό των 100 ευρώ. Ο Ανάδοχος με την προσφορά του αυτή βοηθάει τον σκοπό του Συλλόγου και το παιδί βρίσκει στη ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς του, ανατρέφεται μέσα σε αυτήν με τους γονείς του, τα αδέρφια του και χαίρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου τα πλούσια συναισθήματα του θεσμού της οικογένειας. Καθημερινά έρχονται στο Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού του Συλλόγου μητέρες έγκυες και ζητούν στήριξη να γεννήσουν το παιδί τους και να δημιουργήσουν οικογένεια.
Τα έσοδα προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές και δωροεκθέσεις κλπ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας