Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 15:30:45 +0300 Σύμφωνα με έρευνα το άγχος του συζύγου, είναι πιο βαρύ από το άγχος του εργοδότη. Στρεσογόνος παράγοντας η οικογένεια

Στρεσογόνος παράγοντας η οικογένεια

Στρεσογόνος παράγοντας η οικογένεια 470 900
Το άγχος που μεταδίδουν οι σύζυγοι στο σπίτι είναι πιο μεγάλο από αυτό που αισθανόμαστε στη δουλειά από τον εργοδότη μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ,  6 στους 10 εργαζομένους ζουν ένα συνεχές άγχος μέσα στο σπίτι τους και το οικογενειακό περιβάλλον. «Όπως προκύπτει από την έρευνά μας, οι άνθρωποι κουβαλάνε στο σπίτι τους όλα τα προβλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στον χώρο εργασίας τους, φορτίζοντας αρνητικά το οικιακό κλίμα. Η κατάσταση μεταξύ των συζύγων μπορεί επίσης να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις υπερωρίες του ενός ή του αλλού. Οι πολλές ώρες στο χώρο εργασίας, αποτελούν εστίες καβγάδων ανάμεσα στο ζευγάρι», υποστηρίζει ο καθηγητής Κούπερ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 58% των ερωτηθέντων αγχώνονται από την παρουσία και τη συμπεριφορά των συντρόφων τους, με το ποσοστό αυτών που αγχώνονται από την παρουσία των προϊσταμένων τους να αγγίζει μόλις το 43%. Ειδικότερα οι γυναίκες είναι αυτές που μοιάζουν να υποφέρουν περισσότερο από στρεσογόνες καταστάσεις εντός της οικογενειακής εστίας: 18% των γυναικών δήλωσαν μάλιστα ότι «αγχώνονται πάρα πολύ» από τους άνδρες τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του... «πάρα πολύ» στους άνδρες είναι 12%.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας