Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 12:40:01 +0200 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με θαλασσινό άρωμα από το Παλαιό Φάληρο Στα ψαράκια λέμε ναι!

Στα ψαράκια λέμε ναι!

Στα ψαράκια λέμε ναι! 470 900
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της  ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με θαλασσινό άρωμα  από το Παλαιό Φάληρο

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, με επίκεντρο τα Ψάρια και τα Θαλασσινά. Σε πείσμα του καιρού, οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ καλωσόρισαν το Καλοκαίρι, με τον πιο δημιουργικό και …νόστιμο τρόπο!

Η τοπική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου με επικεφαλής την κα Αλίκη Τσουμάνη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας & Αθλητισμού κος Ιωάννης Φωστηρόπουλος, οι εθελοντές Κλινικός Διαιτολόγος Γιώργος Λάντις και η ψυχολόγος κα Εύη Νεοφωτίστου, το 4ο Δημοτικό και το 9ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου συνεργάστηκαν για να προετοιμάσουν μία μοναδική δράση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που προώθησε τη συχνή κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών και των δασκάλων τους βοήθησαν έτσι ώστε οι μαθητές να παρουσιάσουν μία σειρά πρωτότυπων δρώμενων που εντυπωσίασαν το κοινό της εκδήλωσης: Η σκηνή μετατράπηκε σε μία απέραντη παραλία όπου χόρευαν ανενόχλητοι οι μαθητές του νηπιαγωγείου, μεταμορφωμένοι με χειροποίητες στολές σε καβουράκια και χταπόδια. Οι μεγαλύτερες τάξεις βοήθησαν να «ανάψει» το κέφι χορεύοντας παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια και παρουσιάζοντας θεατρικά παιχνίδια με ψαράδες και γοργόνες. Ακόμη, η μπάντα του σχολείου έπαιξε ζωντανά μουσική και συνόδευσε τους μαθητές της γ’ δημοτικού καθώς αυτοί διασκεύαζαν Λουκιανό Κελαηδόνη, τραγουδώντας «Στα ψαράκια λέμε ΝΑΙ!»

Η εκδήλωση δε ολοκληρώθηκε με τον πιο…γευστικό τρόπο καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ με θαλασσινές λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Πρόκειται για μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από το δήμο Παλαιού Φαλήρου που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα  από το Δεκέμβριο του 2008 και δεσμεύεται να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες δράσεις, στο μέλλον. Για το υπόλοιπο του έτους, σειρά έχει η ενότητα «Μερίδα στα μέτρα μου!» και η τοπική ομάδα καλεί μικρούς και μεγάλους να καταναλώνουν τις ποσότητες που αντιστοιχούν στις προσωπικές τους ανάγκες. 

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, από την έναρξη της υλοποίησης του στην Ελλάδα το 2008 μέχρι και σήμερα είναι η εταιρεία FERRERO Ελλάς.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας