Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 14:18:52 +0200 Σταματήστε να μιλάτε στα παιδιά σας για τις θερμίδες

Σταματήστε να μιλάτε στα παιδιά σας για τις θερμίδες

Σταματήστε να μιλάτε στα παιδιά σας για τις θερμίδες 470 900
H διατροφολόγος Nicole Cruz αναφέρει, πριν από λίγο καιρό είδε έναν γονιό να λέει στο παιδί του, πως χρειάζεται να σταματήσει να πίνει σόδα, γιατί έχει πάρα πολλές θερμίδες.

H διατροφολόγος Nicole Cruz  μέσα από τις αναρτήσεις της προσπαθεί να εκπαιδεύσει ξανά τους γονείς στον τρόπο με τον οποίο θα μιλούν για το φαγητό στα παιδιά τους. Όπως η ίδια υποστηρίζει δεν υπάρχει αξία να μιλάμε στα παιδιά μας για “καλές και κακές τροφές” ανάλογα με την θερμιδική αξία των τροφών. Αν δεν πρόκειται να μιλήσουμε για τις θερμίδες, ως την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε το σώμα μας και για να λειτουργήσουμε δεν χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, να σκέφτονται με νούμερα τα φαγητά. 

 

Αν οι θερμίδες δεν είχαν αποκτήσει μία αρνητική χροιά, δεν θα γινόταν φυσικά αυτή η συζήτηση. Αν το παιδί σας ενδιαφέρεται και σας ρωτά για τις θερμίδες των γευμάτων, μπορείτε να συζητήσετε μαζί του και να του εξηγήσετε πως οι θερμίδες είναι απλά ένας τρόπος για να μετρήσουμε και να καταγράψουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε.  

 

Οι θερμίδες είναι υπεύθυνες για να δίνουν στο σώμα μας ενέργεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως η διατροφολόγος Nicole Cruz αναφέρει, πριν από λίγο καιρό είδε έναν γονιό να λέει στο παιδί του, πως χρειάζεται να σταματήσει να πίνει σόδα, γιατί έχει πάρα πολλές θερμίδες. Πράγμα βέβαια καθόλου βοηθητικό για το παιδί. Οι θερμίδες θα έπρεπε να έχουν θετική χροιά. Όχι αρνητική. Τις χρειαζόμαστε για να είμαστε λειτουργικοί. Δυστυχώς στην κουλτούρα μας, δημιουργούμε φόβο στα παιδιά γύρω από τις θερμίδες και τους κανόνες της διατροφής. Οι “κακές θερμίδες” έρχονται και μας χαλάνε τη διατροφή. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά δεν χτίζουν μία θετική σχέση με το φαγητό και δεν μαθαίνουν τόσο εύκολα να αυτορυθμίζουν τα ίδια τις ανάγκες τους.

 

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα; 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας