Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-29 19:18:50 +0200 Γεύση από Αλή Μπαμπά. Άνοιξε σουσάμι! Σουσαμόπιτα με μέλι

Σουσαμόπιτα με μέλι

Σουσαμόπιτα με μέλι 470 900
Άρθρο από Πέγκυ Παπαδοπούλου
Γεύση από Αλή Μπαμπά. Άνοιξε σουσάμι!

Συστατικά

250 γραμ. φύλλο κρούστας
250 γραμ. σουσάμι (για την γέμιση) και λίγο ακόμη για το στόλισμα της πίτας
1 πακέτο βιτάμ μαργαρίνη
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλιά κανέλλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
 

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού μέλι
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές amaretto ή brandy

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε  τη μαργαρίνη για να λιώσει.
  • Καβουρντίζουμε ελαφρά τα 250 γραμμ. σουσάμι, να ξανθύνει και όχι να μαυρίσει και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη το ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη.
  • Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγο μίγμα φρυγανιάς, στρώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μίγμα.
  • Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Δεν χρειάζεται να «δέσει» πολύ.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ώστε να είναι χλιαρή. Στην χλιαρή πίτα ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι. Δεν είναι απαραίτητο όλο το σιρόπι.
  • Θα ρίξουμε το μισό και θα περιμένουμε μισή ώρα να δούμε πόσο έχει απορροφηθεί. Εάν είναι «στεγνή» η πίτα, προσθέτουμε λίγο ακόμη.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας