Η μαγική σούπα της Σταχτοπούτας
1 κιλό ψίχα κολοκύθας κομμένη σε μεγάλους κύβους
½ κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 ½ λίτρο ζωμό κότας
150ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι κ.π.
πιπέρι άσπρο κ.π
για το γαρνίρισμα: καρυδόψυχα χονδροκομμένη και λίγα φύλλα βασιλικού.
Σε βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κολοκύθα και τις πατάτες και σωτάρουμε όλα τα υλικά ελαφρώς. Προσθέτουμε το ζωμό της κότας και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι οι πατάτες και η κολοκύθα να λιώνουν.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και την κάνουμε πολτό.
Αφού πολτοποιήσουμε τη σούπα, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την βράζουμε ξανά σε σιγανή φωτιά για άλλα 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας τη σούπα πάνω στο σβησμένο μάτι.
Τη σερβίρουμε ζεστή, γαρνίροντας στο κέντρο με λίγη καρυδόψυχα και φύλλα βασιλικού .
Μίλτος Καρούμπας
Executive Chef
Σχόλια