Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-11 16:39:20 +0200 Οι περισσότερες έγκυες αναφέρουν κατά την περίοδο της κύησης μεγαλύτερη προτίμηση στην κλασική μουσική και στο ινδικό μουσικό όργανο σιτάρ, που χαρακτηρίζεται από ψηλές και ατμοσφαιρικές νότες.  Σιτάρ και κλασική μουσική για την εγκυμοσύνη

Σιτάρ και κλασική μουσική για την εγκυμοσύνη

Σιτάρ και κλασική μουσική για την εγκυμοσύνη 470 900
Οι περισσότερες έγκυες αναφέρουν κατά την περίοδο της κύησης μεγαλύτερη προτίμηση στην κλασική μουσική και στο ινδικό μουσικό όργανο σιτάρ, που χαρακτηρίζεται από ψηλές και ατμοσφαιρικές νότες. 

Όλο και περισσότερες γυναίκες, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αναφέρουν πόσο πολύ τις βοήθησε να ακούν μουσική. Η ήρεμη μουσική που συχνά δεν έχει στίχους αλλά είναι μία συνεχόμενη μελωδία λειτουργεί ευεργετικά όχι μόνο για τη μητέρα αλλά και για το έμβρυο. Οι περισσότερες έγκυες αναφέρουν κατά την περίοδο της κύησης μεγαλύτερη προτίμηση στην κλασική μουσική και στο ινδικό μουσικό όργανο σιτάρ, που χαρακτηρίζεται από ψηλές και ατμοσφαιρικές νότες. 

Εκτός όμως από την δημιουργία ενός ζεστού και ήρεμου κλίματος στο σπίτι για τη μαμά και το μωράκι, για ποιους ακόμα λόγους είναι ιδανική η μουσική για την εγκυμοσύνη; 

 

Βοηθά στην ανάπτυξη των αντανακλαστικών του μωρού
Οι δονήσεις από τη μουσική γίνονται αισθητές από το έμβρυο το οποία αρχίζει να αντιδρά σε αυτές, προσπαθώντας να συγχρονιστεί μαζί τους. Οι πρώτες αυτές αντιδράσεις του εμβρύου φαίνεται να συνδέονται με την ανάπτυξη των αντανακλαστικών και των κινητικών του δεξιοτήτων.

 

Ανάπτυξη της ακοής του μωρού
Ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τη μουσική και τι είναι αυτό που συμβαίνει όσο αισθάνεται τον ήχο και τις δονήσεις, η συγκέντρωση της μητέρας στη μουσική  μπορεί να βοηθήσει το έμβρυο στην ανάπτυξη της ακοής του σε αυτό το πρώιμο στάδιο. 

 

Μνήμη και χαλάρωση 
Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μωράκι ως και τα πρώτα 3 του έτη μπορεί να θυμάται μέρος της ζωής του ως έμβρυο. Η χαλαρωτική μουσική που ακούει από την κοιλίτσα της μαμάς θα αποτελέσει το ιδανικό νανούρισμα για τους πρώτους μήνες ζωής του. 

 

Προσωπικότητα βρέφους και είδος μουσικής 
Κάποιοι ερευνητές αναφέρουν ότι η προσωπικότητα του μωρού μπορεί να επηρεαστεί από τους ήχους και τη μουσική που ακούει. Έντονοι και ξαφνικοί ήχοι ή μουσική μπορούν να επηρεάσουν την ηρεμία ή την “γκρίνια” του μωρού. Είναι όμως σημαντικό να σημειωθεί ότι  αυτή η έρευνα δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως το έμβρυο βιώνει όλες τις καταστάσεις μέσα από τις αντιδράσεις της μητέρας του. Αν μητέρα του απολαμβάνει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής τότε μπορεί αυτό να είναι και αρκετό για το μωράκι στην κοιλίτσα της! 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας