Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-09-25 19:02:49 +0300 Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο, που ξετυλίγεται μέσα στη σχολική τάξη και στο προαύλιο . Σιγά τα αυγά!

Σιγά τα αυγά!

Σιγά τα αυγά! 470 900
Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο, που ξετυλίγεται μέσα στη σχολική τάξη και στο προαύλιο .

Ο Μίρκο είναι καινούριος στην τάξη. Αρχίζει το σχολείο την ημέρα που γίνεται σεισμός. Και έξω και μέσα του. Γιατί δεν αργεί να γνωρίσει τον Αλέξανδρο, που είναι ο νταής του σχολείου. Προσπαθεί να μάθει καλά τη γλώσσα και να γίνει αποδεκτός, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίζει τις καθημερινές τρικλοποδιές… Θα καταφέρει άραγε να κάνει φίλους και να σταθεί στην ομάδα;

Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο, που ξετυλίγεται μέσα στη σχολική τάξη και στο προαύλιο, αποτυπώνοντας με δεξιοτεχνία τις σχέσεις ανάμεσα στα παιδιά και αγγίζοντας καυτά προβλήματα που απασχολούν τη σχολική καθημερινότητα, όπως το πρόβλημα της θυματοποίησης και της σχολικής βίας.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες – Αεροπλάνο 8+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες έως 2.500 λέξεις που βοηθούν το παιδί που διαβάζει άνετα να αγαπήσει το βιβλίο.


O Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Würzburg και Μονάχου. Έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος βιβλίων για μεγάλους και (κυρίως) για παιδιά.

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε σ’ ένα χωριό των Ιωαννίνων, το Κουτσελιό. Σπούδασε στη σχολή Ορνεράκη σκίτσο και εικονογράφηση. Δούλεψε επαγγελματικά στον χώρο του κινούμενου σχεδίου στην Ελλάδα αρχικά και στο Λονδίνο για τη Warner Bros αργότερα. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν η εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έτσι, επιστρέφοντας από το Λονδίνο, εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, ασχολούμενος με αυτή τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχει εικονογραφήσει 86 τίτλους βιβλίων σε συνεργασία με τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας