Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-01 12:49:37 +0200 Το Υπουργείου Υγείας παροτρύνει τις γυναίκες να αποφύγουν την κύηση μέχρι το 2018. Σαρώνει ο Zika στη Λατινική Αμερική

Σαρώνει ο Zika στη Λατινική Αμερική

Σαρώνει ο Zika στη Λατινική Αμερική 470 900
Το Υπουργείου Υγείας παροτρύνει τις γυναίκες να αποφύγουν την κύηση μέχρι το 2018.

Τα κρούσματα του ιού Zika ξεπερνούν τα 5.000 στο El Savador και οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Από τους 5.397 ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι αυτή τη στιγμή, οι 96 είναι μέλλουσες μαμάδες και οι πιθανότητες να γεννηθούν τα μωρά τους με μικρόκεφαλία, δηλαδή υποανάπτυκτο εγκέφαλο και κρανίο, είναι μεγάλες.

Η κυβέρνηση του El Savador, παροτρύνει δημόσια όλες τις γυναίκες που είναι σε ηλικία τεκνοποίησης, να αποφύγουν την κύηση για τα επόμενα δύο χρόνια. 

"Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε όλες τις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσκετικές και να αποφύγουν την τεκνοποίηση για τα επόμενα δύο χρόνια."

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πάρει θέση δημόσια, έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο ερχομός ή όχι ενός παιδιού, είναι στο χέρι του θεού και όχι της οποιαδήποτε κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση όμως, εξακολουθεί να εφιστά την προσοχή όλων και συμβουλέυει τις γυναίκες που ήδη εγκυμονούν, να αποφεύγουν την έξοδο από το σπίτι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο δάγκωμα κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό. 

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας