Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-10-12 10:38:53 +0300 Η πλειοψηφία των γυναικών εμφανίζει ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ραγάδες: Πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης

Ραγάδες: Πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης

Ραγάδες: Πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης 470 900
Η πλειοψηφία των γυναικών εμφανίζει ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ραγάδες είναι ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα μας μετά από αύξηση του σωματικού μας βάρους, απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία ή στην περίοδο της εγκυμοσύνης.


Η πλειοψηφία των γυναικών εμφανίζει ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς τότε παρατηρείται απότομη αύξηση του βάρους και η επιδερμίδα παραμένει τεντωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Επιπλέον, οι ορμόνες και η κληρονομικότητα επηρεάζουν την έκταση του προβλήματος. Οι ραγάδες δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία της εγκύου, έχουν όμως αντιαισθητικά αποτελέσματα. Συνήθως παρουσιάζονται κατά τον έκτο με έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα, όταν οι κοιλιά της εγκύου αρχίζει να μεγαλώνει.


 Στο αρχικό τους στάδιο, οι ραγάδες έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ με την πάροδο του χρόνου γίνονται λευκές. Συνιστάται να αντιμετωπίζονται στο πρώτο στάδιο, καθώς τότε η εξάλειψή τους είναι ευκολότερη.


Η σωστή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και Ε που συντελούν στην ανάπλαση του δέρματος και την ενίσχυση της ελαστικότητάς του, καθώς και η ενυδάτωση του οργανισμού με την κατανάλωση άφθονου νερού, είναι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την πρόληψη των ραγάδων. Οι έγκυες θα πρέπει επίσης να προσέξουν να μην ξεπεράσουν τα φυσιολογικά όρια πρόσληψης βάρους.


Παρά τα προληπτικά μέτρα που θα παρθούν, υπάρχει περίπτωση να μην αποφύγετε τη δημιουργία ραγάδων στο δέρμα σας. Σε αυτή την περίπτωση, η πιο ασφαλής και σίγουρη λύση είναι η θεραπεία με Fractional Laser, που συμβάλλει στη δημιουργία καινούριου υγιούς δέρματος κάτω από την επιδερμίδα. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως απαιτούνται 3 με 4 συνεδρίες σε διαστήματα του ενός μήνα, και το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη εφαρμογή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας