Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-02-14 16:28:47 +0200 Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι των μεταμφιέσεων, και μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερο αυτή τους την τάση, αφού έτσι αυξάνεται η επιμονή τους. Πώς το παιχνίδι μεταμφιέσεων αυξάνει την επιμονή των παιδιών;

Πώς το παιχνίδι μεταμφιέσεων αυξάνει την επιμονή των παιδιών;

Πώς το παιχνίδι μεταμφιέσεων αυξάνει την επιμονή των παιδιών; 470 900
Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι των μεταμφιέσεων, και μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερο αυτή τους την τάση, αφού έτσι αυξάνεται η επιμονή τους.

Τα παιδιά αγαπούν να μεταμφιέζονται! Δεν τα νοιάζει αν είναι Απόκριες ή μια απλή μέρα της εβδομάδας! Το παιχνίδι των μεταμφιέσεων μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά στην πραγματικότητα έχει σημαντικά οφέλη: προωθεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, βελτιώνει την επικοινωνία, και μπορεί ακόμη να βοηθήσει την ανάπτυξη της επιμέλειας και της επιμονής των παιδιών!

Το παιχνίδι των μεταμφιέσεων και η επιμονή

Ας το παραδεχτούμε, η ζωή είναι γεμάτη από προκλήσεις και αγώνες, ακόμα και για ένα παιδί. Η επιμονή αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητας ενός παιδιού. Ειδικά σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου παντού τριγύρω μας υπάρχουν περισπασμοί, θα πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά να επιμένουν μέχρι να ολοκληρώσουν ό,τι αναλαμβάνουν, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Μια έρευνα του 2016 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development θεωρεί ότι το παιχνίδι των μεταμφιέσεων μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την αποστολή. Με βάση προηγούμενες μελέτες, οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα σε 180 παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Τα παιδιά κλήθηκαν να εκτελέσουν μια επαναλαμβανόμενη εργασία σε έναν υπολογιστή για 10 λεπτά. Όλα τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι αυτή η δουλειά ήταν πολύ σημαντική, αλλά αν χρειάζονταν διάλειμμα θα μπορούσαν να πάνε σε μία άλλη αίθουσα και να παίξουν ένα video game.

Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα τα παιδιά μιλούσαν για τον εαυτό τους στο πρώτο πρόσωπο. Για παράδειγμα, τους ζήτησαν να αναρωτηθούν «Δουλεύω σκληρά;»
Στη δεύτερη ομάδα, τα παιδιά μιλούσαν για τον εαυτό τους στο τρίτο πρόσωπο. Για παράδειγμα, «Η Λουίζα εργάζεται σκληρά;»
Στην τρίτη ομάδα, ωστόσο, πρότειναν στα παιδιά να ντυθούν ως υπερήρωες. Μόλις μεταμφιέστηκαν, τους ζητήθηκε να αναρωτηθούν για τον εαυτό τους: «Ο Μπάτμαν, για παράδειγμα, εργάζεται σκληρά;».
Το εκπληκτικό ήταν ότι τα παιδιά που ήταν μεταμφιεσμένα επέμειναν περισσότερο απ’όλα τα υπόλοιπα να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν αναλάβει.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δυνατότητα των παιδιών να αποστασιοποιηθούν, τα βοηθούν να αποφύγουν τον πειρασμό. Σύμφωνα με τη Dr Laura Berk, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, το παιχνίδι των μεταμφιέσεων δίνει στα παιδιά μια απόσταση από την καθημερινότητά τους. Αυτή η απόσταση παρέχει τον ψυχικό χώρο που χρειάζονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο των παρορμήσεών τους.

Είναι επίσης πιθανό τα παιδιά να ταυτίζονται με τους αγαπημένους τους ήρωες και να θέλουν να τους μιμηθούν. Όπως και να έχει, τα παιδιά που ήταν ντυμένα έδειξαν περισσότερη επιμονή.

Παιχνίδι ρόλων και μεταμφιέσεων

Η επιμονή είναι απαραίτητη σε τη διάρκεια της ζωής μας και γι'αυτό ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να την αποκτήσουν τα παιδιά μας. Είτε φορούν στολές, είτε χρησιμοποιούν απλά τη φαντασία τους, τα παιδιά μπορούν να γίνουν όποιος ήρωας θελήσουν.

Στο πνεύμα αυτό, η LEGO® DUPLO® έχει δημιουργήσει τη σειρά Jurassic World με κεντρικό θέμα τους δεινόσαυρους! Μαζί της τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ατελείωτες και φανταστικές ιστορίες για παιχνίδι ρόλων με θέμα τους δεινόσαυρους! Μπορούν να υποδυθούν ότι είναι ο αγαπημένος τουε δεινόσαυρος και να ολοκληρώσει συγκεκριμένες αποστολές. Το παιχνίδι LEGO® DUPLO® Ο Πύργος του T-REX κάνει τα παιδιά να ζήσουν την περιπέτεια κυνηγώντας δεινόσαυρους!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας