Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-12-11 13:24:29 +0200 Αυτοκινητάκια, φορτηγά, τρένα. Πρόκειται για παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Πώς τα παιχνίδια με ρόδες βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών;

Πώς τα παιχνίδια με ρόδες βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών;

Πώς τα παιχνίδια με ρόδες βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών; 470 900
Αυτοκινητάκια, φορτηγά, τρένα. Πρόκειται για παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες.

Κυλούν, αγωνίζονται, συγκρούονται! Δεν υπάρχει πιο κλασικό παιχνίδι από τα τρένα και τα αυτοκινητάκια. Εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν διασκέδαση και χαρά στα παιδιά. Μήπως όμως προσφέρουν και κάτι παραπάνω;

Με τα συγκεκριμένα παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κινούν τα πράγματα. Ανακαλύπτουν το πόσο γρήγορα ή αργά κινείται ένα αντικείμενο, ανάλογα με την πίεση που του ασκείται. Πρόκειται για ένα πρώιμο μάθημα φυσικής. Όπως αποδεικνύεται, αυτά τα παιχνίδια προωθούν επίσης την σωματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιχνίδι με τρένα και αυτοκινητάκια μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν θεμελιώδεις δεξιότητες και αργότερα να κατανοήσουν καλύτερα τις θεωρίες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Τα παιχνίδια-οχήματα και η ανάπτυξη των παιδιών

Πώς όμως αυτά τα παιχνίδια βοηθούν ουσιαστικά; Πέρα από την κατανόηση της έννοιας της δύναμης και της αίσθησης της κίνησης, το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών οδηγεί στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Όταν ένα παιδί ανοίγει και κλείνει μικροσκοπικές πόρτες ή βάζει μικρές φιγούρες στο εσωτερικό των παιχνιδιών, χρησιμοποιεί τους μικρότερους μύες των χεριών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα παιδιά παθιάζονται με την ταχύτητα, επομένως θέλουν τα τρένα και τα αυτοκίνητά τους να πηγαίνουν όλο και πιο γρήγορα. Ασυναίσθητα, αρχίζουν να ρυθμίζουν το ύψος και τη δύναμη της ώθησης. Προφανώς δεν κατανοούν πλήρως τη φυσική που κρύβεται πίσω από τις κινήσεις τους, αλλά σίγουρα μπαίνουν στην νοοτροπία των επιστημών.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν δημιουργικά με εκείνες τις βασικές δεξιότητες και στοιχεία που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο της φυσικής. Τα τρένα και τα αυτοκινητάκια επιτρέπουν μια πρακτική άσκηση με αυτές τις έννοιες. Τα παιδιά δεν παίζουν απλά. Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται έννοιες όπως ταχύτητα, δύναμη, τροχιά, κατεύθυνση.

Στην πραγματικότητα, η σχέση μεταξύ πραγματικής ζωής και παιχνιδιού είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια-οχήματα έχουν αντέξει στο χρόνο.   

Παίζοντας στο σπίτι

Είτε το παιδί σας είναι αγοράκι ή κοριτσάκι, καλό είναι να έχετε αυτοκινητάκια ή τρενάκια στο σπίτι. Αν τα κοριτσάκια δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα αυτοκινητάκια ή τα τρενάκια, προσπαθήστε να προσεγγίσετε αυτές τις έννοιες με μπάλες ή με άλλα παιχνίδια που να έχουν κίνηση.

Ράγες, πίστες και αυτοκινητόδρομοι μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη φαντασία τους και να κάνουν το παιχνίδι με αυτά ακόμα πιο ελκυστικό.

Το παιχνίδι LEGO® DUPLO® Το Φορτηγό Τρένο είναι τώρα ακόμα πιο εύκολο στο χειρισμό για το παιδί σας και πιο διαδραστικό, ενώ έχει επίσης φώτα και ήχους. Τα μικρά παιδιά μπορούν να γίνουν ο οδηγός του LEGO® DUPLO® Το Φορτηγό Τρένο με τον κινητήρα Σπρώξε & Ξεκίνα, όπου μια απαλή ώθηση είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω κάνει το τρένο να κινηθεί, ενώ ένα σταθερό κράτημα ή η απομάκρυνση από τις τροχιές το κάνουν να σταματήσει. Η κίνηση αρχίζει, το παιχνίδι και η μάθηση ξεκινούν!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας