Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 13:29:16 +0200 Η σωστή επιλογή baby-sitter μας βοηθά να έχουμε ελεύθερο χρόνο χωρίς ενοχές. Πώς επιλέγουμε baby sitter;

Πώς επιλέγουμε baby sitter;

Πώς επιλέγουμε baby sitter; 470 900
Ως γονείς πρέπει να εξασφαλίσουμε χρόνο για τον εαυτό μας, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή σωματική, πνευματική και ψυχική μας κατάσταση, καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν. Η γυμναστική, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο ή το ραντεβού στην αισ...

Συνήθως, το πρώτο διάστημα μετά τη γέννηση του μωρού μας, αφοσιωνόμαστε ολοκληρωτικά σε αυτό, από ένστικτο και ενθουσιασμό. Συχνά ωστόσο, η αγωνία και το αίσθημα ευθύνης μπορεί να μας παρασύρουν και ξαφνικά να βρεθούμε παραγκωνισμένοι από τον ίδιο μας τον εαυτό! Η ισορροπία λοιπόν πρέπει να αποκατασταθεί προτού αρχίσουμε να ασφυκτιούμε, να νιώθουμε μόνιμη κούραση, εκνευρισμό, ταλαιπωρία, θυμό. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας! Ακόμα και αν η καθημερινή φροντίδα του παιδιού έχει ανατεθεί στη γιαγιά, ακόμη και αν πηγαίνει σε παιδικό σταθμό, μια babysitter ωριαίας απασχόλησης είναι απαραίτητη. Η γιαγιά δεν θα αντέχει να κρατάει το μωρό και τα απογεύματα, ενώ οι σταθμοί λειτουργούν το αργότερο ως τις 4.30. Γι αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει εύκολα διαθέσιμη μια έμπιστη baby sitter που να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά για δύο-τέσσερις ώρες απογεύματα ή Σάββατο.

Πώς θα βρεις babysitter
- Από αγγελία. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι τα προσόντα ορίζονται από εμάς τους ίδιους και μόνο. Από την άλλη, η διαδικασία είναι απρόσωπο και οι υποψήφιες που θα εμφανιστούν, πιθανότατα εντελώς άγνωστες.
- Από συγγενείς, φίλους, γείτονες. Το θετικό αυτής της λύσης είναι ότι το πρόσωπο θα είναι δοκιμασμένο με συστάσεις από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε.
- Από γειτονικό παιδότοπο ή παιδικό σταθμό. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορεί να γνωρίζουμε ήδη την baby-sitter, να την έχουμε παρακολουθήσει εν ώρα εργασίας και να έχουμε αξιολογήσει την ικανότητά της να αναλάβει την φροντίδα του παιδιού μας.  

Πώς επιλέγουμε babysitter
-Ελέγχουμε αν διαθέτει πτυχίο από σχολή βρεφονηπιοκόμων-παιδαγωγών και αν γνωρίζει πώς να απασχολήσει δημιουργικά το παιδί μας.
-Βεβαιωνόμαστε ότι γνωρίζει πρώτες βοήθειες και τρόπους χειρισμού έκτακτων καταστάσεων. 
-Εξετάζουμε αν διαθέτει μεταφορικό μέσο ή πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να έρχεται σπίτι μας στην ώρα της και να μπορεί να γυρίσει το βράδυ στο δικό της με ασφάλεια.  
-Αν θέλουμε να μεταφέρει το παιδί μας με το αυτοκίνητό της, βεβαιωνόμαστε για την οδηγητική της ικανότητα (έχει δίπλωμα οδήγησης; Πόσα χρόνια οδηγεί;).
-Απευθυνόμαστε σε κοινούς γνωστούς για πληροφορίες σχετικά με την υποψήφια baby-sitter και ζητάμε συστάσεις από προηγούμενες δικές της συνεργασίες.

Tip
Αν πρόκειται για babysitter πλήρους απασχόλησης, μπορούμε να συντάξουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα περιγράφεται η σχέση συνεργασίας, το ωράριο αλλά και κάποιες βασικές αρχές στις οποίες θα συμφωνήσουμε για την διατροφή και τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Έτσι θα θέσουμε την συνεργασία μας με την baby sitter σε σωστή επαγγελματική βάση.

Η πρώτη εντύπωση
Είναι σημαντικό να δούμε και οι δυο γονείς από κοντά τις υποψήφιες που πληρούν τα τυπικά προσόντα, με την παρουσία φυσικά του παιδιού. Η «χημεία» είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας και πρέπει να συμφωνούμε και οι τρεις στην επιλογή. Μετά τη συνάντηση καταγράφουμε και αξιολογούμε τις εντυπώσεις μας στα παρακάτω:
-Πώς ήταν η εμφάνισή της;
-Πώς εκφραζόταν στα ελληνικά;
-Τι εντύπωση μας έκανε ως προσωπικότητα;
-Έδειξε άνετη ή αμήχανη στη συμπεριφορά της με το μωρό;
-Έπλυνε τα χέρια της πριν το πιάσει;
-Έπαιξε μαζί του;
-Καπνίζει;
-Πώς θα αντιδρούσε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Αν μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι, οι συστάσεις ήταν καλές και το ένστικτό μας μάς λέει πως μπορούμε να την εμπιστευθούμε, τότε δεν μένει παρά να την δοκιμάσουμε. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας