Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-20 12:57:22 +0200 Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την επιστροφή στα σχολεία;

Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την επιστροφή στα σχολεία;

Πως να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την επιστροφή στα σχολεία; 470 900
Αν εμείς, που είμαστε “οι μεγάλοι”, δυσκολευόμαστε να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα, μπορούμε μόνο να φανταστούμε, πως μπορεί να φαίνεται το τέλος των χειμερινών διακοπών στα μάτια των παιδιών.

 

Το τέλος της γιορτινής περιόδου είναι γεγονός και όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να συνηθίσουμε ξανά το πρωινό ξύπνημα, την αλλαγή στη διατροφή μας και τις υποχρεώσεις που φαίνονται να μας περιμένουν στην γωνία. Αν εμείς, που είμαστε “οι μεγάλοι”, δυσκολευόμαστε να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα, μπορούμε μόνο να φανταστούμε, πως μπορεί να φαίνεται το τέλος των χειμερινών διακοπών στα μάτια των παιδιών. 

 

Δεν πέρασαν βέβαια όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο τα Χριστούγεννα. Δεν πήραν όλα τα παιδιά πολλά δώρα, ούτε πήγαν εκδρομές με την οικογένειά τους στο βουνό για να δουν τα χιόνια. Όμως, όπως και να πέρασαν τις διακοπές τους, το γεγονός ότι θα επιστρέψουν πάλι στο σχολικό περιβάλλον, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά, μπορεί να τους δημιουργεί αναστάτωση. 

 

Τι χρειάζεται λοιπόν οι γονείς να κάνουν για να προετοιμάσουν τους μαθητές; Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Κλεοπάτρα Τσουχνικά, κάτι πολύ απλό και ανθρώπινο, να αναγνωρίσουμε το συναίσθημά του παιδιού. Να επιτρέψουμε στο παιδί να μιλήσει για την δυσκολία του ή την αγωνία του για το πιεσμένο πρόγραμμα, που θα έχει το επόμενο διάστημα. Συχνά, για να μην αποτρέψουμε τα παιδιά από το διάβασμα και το σχολείο, προσποιούμαστε πως το να επιστρέψουμε εμείς στις δουλειές μας και τα παιδιά στην καθημερινότητά τους, είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Αυτό συχνά έχει σαν αποτέλεσμα, το παιδί να μπερδεύεται και να αισθάνεται, πως κάτι περίεργο συμβαίνει στο ίδιο, μιας και από ότι φαίνεται είναι το μόνο που έχει “δύσκολα” συναισθήματα για το τέλος των γιορτών. 

 

Πως λοιπόν θα προετοιμάσουμε φέτος τους μικρούς μας ήρωες; Θα τους ακούσουμε, θα τους πούμε πως κάποιες φορές κι εμείς δυσκολευόμαστε με το πρόγραμμά μας και θα τους θυμίσουμε όλα όσα απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους και το είχαν αποχωριστεί μέσα στις γιορτές. 

 

Καλή επιστροφή σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους! 

 



 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας