Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-13 15:21:09 +0300 Στην πραγματικότητα οι γονείς πρέπει να ‘’μαντέψουν’’ πως μπορεί να ηρεμήσει το μωρό τους. Τι μπορείτε να δοκιμάσετε; Πως να ηρεμήσω ένα βρέφος που κλαίει;

Πως να ηρεμήσω ένα βρέφος που κλαίει;

Πως να ηρεμήσω ένα βρέφος που κλαίει; 470 900
Τα μωράκια συχνά κλαίνε επειδή πεινάνε, επειδή νυστάζουν, επειδή μπορεί να θέλουν συντροφιά, επειδή πρέπει να αλλαχθεί η πάνα τους, επειδή έχουν κολικούς.

Τα νεογέννητα μωράκια πολύ συχνά κλαίνε. Το κλάμα τους, μπορεί να μπερδέψει τους νέους γονείς, που δεν ξέρουν ακόμα τον τρόπο, που επικοινωνεί το μωράκι τους και τι μπορεί να χρειάζεται από τους ίδιους. Τα μωράκια συχνά κλαίνε επειδή πεινάνε, επειδή νυστάζουν, επειδή μπορεί να θέλουν συντροφιά, επειδή πρέπει να αλλαχθεί η πάνα τους, επειδή έχουν κολικούς. Στην πραγματικότητα οι γονείς πρέπει να ‘’μαντέψουν’’ πως μπορεί να ηρεμήσει το μωρό τους. Τι μπορείτε να δοκιμάσετε; 

 

  1. Κουνήστε το μωράκι σας, σαν να το νανουρίζετε ή μεταφέρετε το σε μία κούνια ή στο πορτ μπεμπέ. Η κίνηση μπορεί να το βοηθήσει να χαλαρώσει.
  2. Κάντε λίγο απαλό μασάζ στο μωράκι. Τα χάδια και το αργό και απαλό μασάζ στην κοιλίτσα ή στην πλάτη του μπορεί να το βοηθήσει να ηρεμήσει.
  3. Τοποθετήστε το κοντά στην καρδιά σας, ώστε να μπορεί να την ακούει και να την αισθάνεται. Φαίνεται πως ο ρυθμικός χτύπος της καρδιάς, είναι ικανός να σταματήσει το κλάμα ενός μωρού.
  4. Επιτρέψτε του να χρησιμοποιήσει την πιπίλα του για λίγη ώρα. Ακόμα και αν έχει μόλις φάει, το πιπίλισμα, ενδέχεται να το βοηθήσει να χαλαρώσει και να αισθανθεί πιο άνετα. 

 

Μην ξεχνάτε πως αν το μωράκι σας δεν ηρεμήσει τα επόμενα λεπτά, θα χρειαστεί να καλέσετε για συμβουλές τον παιδίατρό σας. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας