Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-10 15:10:37 +0300 Πως να διαλέξετε τη σωστή σχολική τσάντα! Πως να διαλέξετε τη σωστή σχολική τσάντα!

Πως να διαλέξετε τη σωστή σχολική τσάντα!

Πως να διαλέξετε τη σωστή σχολική τσάντα! 470 900
Η επιλογή της σχολικής τσάντας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τάξη που πηγαίνει το παιδί

Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας, με γονείς και μαθητές να βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση της κατάλληλης σχολικής τσάντας και όλων των άλλων απαραίτητων σχολικών ειδών.
Κι ενώ κάποτε η επιλογή της τσάντας ήταν υπόθεση 10’ στις μέρες μας έχει λάβει διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς σπιτιού!
Θα είναι τσάντα για την πλάτη ή τρόλεϊ, ποιες ρόδες είναι κατάλληλες για τα πολύ μικρά παιδιά, ποιες δεν θα σπάσουν μέσα στους πρώτους μήνες, ποιο είναι το σωστό βάρος και μέγεθος ανάλογα με την τάξη.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποσαφηνίσουμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά.


Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας σχολικής τσάντας

Αν επιλέξετε τσάντα τύπου τρόλεϊ, προσέξτε τα ροδάκια καθώς από την ποιότητα τους, θα εξαρτηθεί εάν θα καταφέρει η τσάντα να «βγάλει το χειμώνα». Προτιμήστε τα μεγαλύτερα.
Το ύψος του χερουλιού του τρόλεϊ πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το παιδί, για να μην αναγκάζεται να σκύβει. Προτιμήστε τις τσάντες με ένα κεντρικό χερούλι και όχι σε σχήμα Π γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή.
Στις τσάντες πλάτης πρέπει να προσέξετε τα λουριά της πλάτης να είναι φαρδιά, με ενισχυμένο πάχος και ρυθμιζόμενα για να είναι πιο αναπαυτικά. 
Το εσωτερικό της τσάντας να έχει χωρίσματα για την τακτοποίηση των πραγμάτων αλλά και για τη σωστή κατανομή του βάρους των βιβλίων.
Η Εργονομία είναι πολύ σημαντικό κριτήριο, μια και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και οι ανάγκες τους και καλό είναι να διαθέτουν μια εύχρηστη τσάντα, με πολλές θήκες και παράλληλα να είναι άνετη στη καθημερινή χρήση,
Προτιμήστε τσάντες από ύφασμα είναι ελαφρύτερες από τις δερμάτινες.

Τσαντάκια φαγητού


Εκτός από την κύρια τσάντα, τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται τσαντάκι φαγητού αν παραμένουν στα ολοήμερα τμήματα.
Εδώ οι απαιτήσεις είναι λιγότερες, η φθορά μικρότερη και είναι μια ευκαιρία να υποκύψετε στις απαιτήσεις των παιδιών που σίγουρα θα θέλουν τσαντάκια με τους αγαπημένους τους ήρωες.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας