Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-11 10:13:21 +0200 Η σωματική επαφή και η κάλυψη των πρωταρχικών του αναγκών, θα εξαρτάται από τους γονείς του, για τα πρώτα χρόνια ζωής. Πως να δημιουργήσω ένα ισχυρό δεσμό με το μωρό μου;

Πως να δημιουργήσω ένα ισχυρό δεσμό με το μωρό μου;

Πως να δημιουργήσω ένα ισχυρό δεσμό με το μωρό μου; 470 900
Η σωματική επαφή και η κάλυψη των πρωταρχικών του αναγκών, θα εξαρτάται από τους γονείς του, για τα πρώτα χρόνια ζωής.

Πως να δημιουργήσω έναν όμορφο και υγιή δεσμό με το βρέφος μου, χωρίς παράλληλα να εξαρτάται από εμένα; 

Ίσως η παραπάνω ερώτηση να προβληματίζει συχνά τους νέους γονείς, που ενώ θέλουν να δώσουν όλη την αγάπη και την τρυφερότητα στο παιδί τους ταυτόχρονα δεν θέλουν να μην αντέχει μακριά τους.

 

Δείτε παρακάτω κάποιες χρυσές συμβουλές: 

  • Η στενή σωματική επαφή με το βρέφος, φαίνεται να ηρεμεί το μωράκι και να βοηθά στη σύνδεση με τους γονείς του. Ακόμα και αν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με το μωρό σας μπορεί εκείνο να το αισθάνεται. 
  • Ο μητρικός θηλασμός ενισχύει την δημιουργία μιας σχέσης ασφάλειας με την μητέρα. Ο πατέρας μπορεί να ξεκουράζει τη μαμά, ταΐζοντας το μωράκι με το αποθηκευμένο γάλα σε μπιμπερό, όταν εκείνο ξυπνάει το βράδυ.
  • Το μάρσιπο μπορεί να ενησχύσει τον δεσμό με τους γονείς και το βρέφος. 
  • Παρακολουθήστε το κλάμα του και προσπαθήστε να δείτε πότε συνήθως αντιδρά έτσι. 
  • Κρατήστε χώρο για τις δικές σας ανάγκες. Ο χώρος που το μωράκι έχει μακριά από τους γονείς και η ασφάλεια που νιώθει ότι θα ξανα επιστρέψουν το βοηθά στην ανάπτυξή του και στη δημιουργία ασφαλή δεσμού.
  • Όταν το μωράκι έχει κάποια συναισθηματική αντίδραση,έχει μεγάλη σημασία, οι γονείς να προσπαθήσουν να το καθησυχάσουν ακόμα και αν δεν ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται. 

 

Το νέο ζευγάρι θα έχει όλο το χρόνο να εξερευνήσει τη σχέση του με το μωράκι και να χτίσει σιγά σιγά τα θεμέλια για μία σχέση ζωής. Η σωματική επαφή και η κάλυψη των πρωταρχικών του αναγκών, θα εξαρτάται από τους γονείς του, για τα πρώτα χρόνια ζωής. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και οι σχέσεις που θα δημιουργήσει το βρέφος στο μέλλον, συχνά θα έχουν τις ρίζες του στο δεσμό που πρωτοδημιούργησε με τους γονείς του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας