Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-01 15:39:39 +0300 'Εξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία στα σχολικά είδη

'Εξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία στα σχολικά είδη

'Εξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία στα σχολικά είδη 470 900
Διαφημίσεις για το νέο σχολικό έτος και λίστες για όσα θα χρειαστείτε, κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο. Πως όμως θα καταφέρετε να βάλετε τους δικούς σας όρους σε αυτό το παιχνίδι;

 

Ξεκινά η σχολική χρονιά και μαζί τα έξοδα για τις προμήθειες, που θα χρειαστούν τα παιδιά για το σχολικό έτος. Διαφημίσεις για το νέο σχολικό έτος και λίστες για όσα θα χρειαστείτε, κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο. Πως όμως θα καταφέρετε να βάλετε τους δικούς σας όρους σε αυτό το παιχνίδι και να ξοδέψετε με μέτρο; 

 

Συνεννόηση με το σχολείο και τους δασκάλους 

 

Για να οργανώσετε και να προχωρήσετε στην αγορά των σχολικών ειδών θα πρέπει πρώτα να έχετε λάβει τη λίστα από το σχολείο με όσα θα χρειαστεί για την τρέχουσα χρονιά ο νέος μαθητής/μαθήτρια. Ανάλογα τη σχολική τάξη αλλά και το πρόγραμμα των μαθημάτων και των ομίλων στο σχολείο διαμορφώνεται και η αντίστοιχη λίστα κάθε χρόνο.

Tip: Δείτε τι θα χρειαστεί το παιδί και μη βιαστείτε να επενδύσετε σε αντικείμενα που μπορεί να σας φανούν άχρηστα στην πορεία. 

 

Κάντε μία έρευνα στο σπίτι για όσα χρειάζεστε

 

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την σχολική χρονια, ξεκαθαρίστε μαζί με το παιδί σας το γραφείο, τη βιβλιοθήκη και τις συρταριέρες. Έτσι όχι μόνο θα κάνετε χώρο για τα βιβλία και τα τετράδια της νέας χρονιάς αλλά θα βρείτε και ένα μεγάλο αριθμό σχολικών ειδών που μπορεί να σπεύδατε να αγοράσετε. 

 

Αγοράστε μεγάλες ποσότητες/συσκευασίες 

 

Έπειτα από συνεννόηση ίσως με άλλους γονείς ή με τον σύλλογο γονέων κηδεμόνων, αγοράστε μεγάλες ποσότητες σε πακέτα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο οικονομικές, μπορεί να είναι οι μεγάλες συσκευασίες ή οι εκπτώσεις που μπορείτε να διεκδικήσετε, όταν αγοράζεις μεγάλο αριθμό σχολικών ειδών.  

 

Έρευνα αγοράς 

 

Ποτέ μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις τιμές στα προϊόντα. Κάντε μία έρευνα πρώτα σε διαδυκτιακές πλατφόρμες που συγκρίνουν τιμές. Συχνά, τα μαγαζιά μπορεί να έχουν καλές τιμές σε κάποια είδη, ενώ σε κάποια άλλα οι τιμές να είναι πολύ υψηλότερες. Μη ξεχνάτε λοιπόν να τις ελέγχετε ακόμα και αν πρόκειται για το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο.

 

Αγοράστε εκτός σεζόν 

 

Αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολικά είδη μπαίνουν σε έκπτωση γιατί οι περισσότεροι γονείς έχουν ήδη ψωνίσει. Μπορεί να μην έχετε την εικόνα, από εκείνη τη στιγμή, για όσα θα χρειαστείτε την επόμενη χρονιά αλλά ίσως να ξέρετε κάποια κλασικά πράγματα, που κάθε χρόνο ψωνίζετε, όπως μολύβια, χάρακες, τετράδια και τσάντα.  

 

Αναζητήστε παροχές 

 

Ένα από τα κλασικά προβλήματα στις δωρεάν παροχές είναι ότι οι άνθρωποι δεν τις γνωρίζουν, οπότε και δεν τις διεκδικούν. Μην ξεχνάτε να ρωτάτε στο σχολείο για παλιά είδη μαθητών ή για παροχές από τον δήμο από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε.  
 

Μεγάλα βιβλιοπωλεία και καταστήματα με σχολικά είδη, περιμένουν συνήθως να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές και τους γονείς. Τα περισσότερα παιδιά, ενθουσιάζονται στην όψη όλων των ραφιών, γεμάτα με αντικείμενα με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες και μπορεί να ζητήσουν περισσότερα από όσα χρειάζονται.

Είναι μία καλή αφορμή να μιλήσετε με τα παιδιά σας για την αξία των αντικειμένων και των ορίων



 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας