Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 13:20:31 +0300 Σουτιέν: Πώς επιλέγουμε το Νο1 αξεσουάρ της εγκυμοσύνης. Πώς επιλέγουμε σουτιέν θηλασμού

Πώς επιλέγουμε σουτιέν θηλασμού

Πώς επιλέγουμε σουτιέν θηλασμού 470 900
Άρθρο από Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας
Τα σουτιέν θηλασμού στηρίζουν το στήθος, διαθέτουν έξυπνα ανοίγματα για τον θηλασμό και αποτελούν το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε νέας μαμάς. Ας τα επιλέξουμε σωστά δίνοντας έμφαση στο μέγεθος, την καλή εφαρμογή και την ποιότητα του υλικού ώ...


Σουτιέν θηλασμού στο κατάλληλο μέγεθος

1. Η καλή εφαρμογή ενός σουτιέν θηλασμού είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του.

2. Το σουτιέν θηλασμού πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος, δηλαδή να μην είναι πολύ χαλαρό, ούτε να μας σφίγγει υπερβολικά. Έτσι, το στήθος υποστηρίζεται, αλλά ταυτόχρονα αισθανόμαστε άνετες.

3. Αποφεύγουμε τα πολύ στενά σουτιέν, αφού έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση μαστίτιδας.

4. Δεν φοράμε σουτιέν που πιέζουν το στήθος σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή αποφράσσουν κάποιον γαλακτοφόρο πόρο γιατί τότε μπορεί να δημιουργηθούν κόμποι στο στήθος, δηλαδή ένα τοπικό πρήξιμο, ευαίσθητο και κόκκινο. Αν μάλιστα το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει σε μαστίτιδα, για αυτό είναι απαραίτητο να ενημερώνουμε τον γιατρό μας με την παραμικρή ενόχληση στο στήθος κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

5. Το σουτιέν θηλασμού που θα διαλέξουμε να έχει ρυθμιζόμενες τιράντες γιατί το μέγεθος του στήθους μας θα αλλάξει.

6. Όταν επιλέγουμε σουτιέν για το θηλασμό, βεβαιωνόμαστε ότι είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να μπορεί να δεχτεί επιθέματα.

Η ποιότητα των υλικών

1. Το σουτιέν θηλασμού πρέπει να είναι καλής ποιότητας, να αγκαλιάζει όλο το στήθος και να διαθέτει γερά κρατήματα, δηλαδή φαρδιές και ρυθμιζόμενες τιράντες.

2. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σουτιέν με πλαστική επένδυση. Προτιμάμε βαμβακερά υποαλλεργικά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και δεν προκαλούν ερεθισμούς.

3. Επιλέγουμε σουτιέν με μαλακό ύφασμα που δεν θα μας «πνίγει» όσο το φοράμε. Τα πολύ σκληρά σουτιέν δημιουργούν συχνά αίσθημα δυσφορίας και δυσκολεύουν την αναπνοή.
Οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής

1. Φροντίζουμε το σουτιέν που φοράμε να είναι σχολαστικά πλυμένο. Αποφεύγουμε τα απορρυπαντικά με έντονο άρωμα ή τα μαλακτικά προϊόντα πλύσης που μπορεί να ερεθίσουν την ευαίσθητη όσφρηση ή το δέρμα του μωρού. Η καλύτερη επιλογή είναι να πλένουμε τα σουτιέν μας με το ίδιο ήπιο απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού.

2. Προμηθευόμαστε 4-5 σουτιέν θηλασμού. Το γάλα εκκρίνεται και λερώνει οπότε θα χρειαστεί να αλλάζουμε σουτιέν συχνά. Αν το σουτιέν μας υγρανθεί με γάλα το αφαιρούμε αμέσως και φοράμε ένα νέο, καθαρό.

3. Χρησιμοποιούμε επιθέματα στήθους που θα απορροφούν το γάλα διατηρώντας καθαρό το σουτιέν μας. Στην αγορά κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία επιθεμάτων ανάλογα με τα γούστα μας.

4. Αφήνουμε τα ανοίγματα του σουτιέν κατεβασμένα για λίγη ώρα μετά το θηλασμό, ώστε να στεγνώσουν οι θηλές φυσικά, πράγμα που τις κάνει πιο ανθεκτικές.

Χρήσιμα tips

1. Μια καλή επιλογή είναι τα σουτιέν να διαθέτει ανοίγματα στο πάνω μέρος του κάθε μαστού με κλιπ, το οποίο κουμπώνει και ξεκουμπώνει εύκολα (και με το ένα χέρι) χωρίς να χρειάζεται πολύπλοκες διαδικασίες. Ο θηλασμός μπορεί να προκύψει οπουδήποτε και οι μαμάδες πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

2. Επειδή το στήθος αυξάνει σε μέγεθος σημαντικά μετά τη γέννα και για όσο διαρκεί ο θηλασμός, είναι χρήσιμο να φοράμε το σουτιέν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε το στήθος μας να έχει τη στήριξη που χρειάζεται όλο το 24ωρο. Επίσης, φορώντας το σουτιέν θηλασμού και τη νύχτα, αποτρέπουμε το ενδεχόμενο να εκκριθεί γάλα που θα λερώσει τα σκεπάσματα.

3. Αν γυμναζόμαστε κατά τη διάρκεια του θηλασμού δίνουμε ακόμη μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή του σωστού, σταθερού σουτιέν θηλασμού από βαμβακερό υλικό που θα συγκρατεί αποτελεσματικά το στήθος μας και ταυτόχρονα θα απορροφά την υγρασία, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας