Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 12:59:39 +0200 Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κουτάλι καθημερινής χρήσης για να δώσουμε το φάρμακο του παιδιού μας, είναι πολύ πιθανό να κάνουμε λάθος στη δοσολογία! Πώς δίνετε το φάρμακο στο παιδί;

Πώς δίνετε το φάρμακο στο παιδί;

Πώς δίνετε το φάρμακο στο παιδί; 470 900
Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κουτάλι καθημερινής χρήσης για να δώσουμε το φάρμακο του παιδιού μας, είναι πολύ πιθανό να κάνουμε λάθος στη δοσολογία!

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ποσότητα σιροπιού ή αντιβίωσης που δίνουμε στο παιδί με αυτό τον τρόπο δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη. Ενδέχεται να κάνουμε λάθος πράγμα που εξαρτάται από το μέγεθος του κουταλιού. Το 8,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα βρέθηκε ότι έδιναν μικρότερη δόση στο παιδί και το 11,6 μεγαλύτερη από εκείνη που είχε συστήσει ο γιατρός. Αυτό υποστηρίζει ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Μπράιν Γουάνσινκ από το Πανεπιστήμιο του Κόρνελ.  Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Αμερικής συστήνει να μην χρησιμοποιούμε κουτάλια κουζίνας για να δώσουμε το φάρμακο στο παιδί μας, αλλά ούτε και στους εαυτούς μας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες από την λανθασμένη χορήγηση δεν είναι μεγάλες, όμως η συστηματική χορήγηση λιγότερης ή περισσότερης ποσότητας φαρμάκου, σε περιπτώσεις μακρόχρονης φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να επιβαρύνουν τον ασθενή. Έτσι, προτείνουν να χρησιμοποιούμε το ειδικό κουτάλι που υπάρχει στις συσκευασίες των φαρμάκων ή η χορήγηση να γίνεται με σύριγγα και με συνέπεια στην δοσολογία που έχει συστήσει ο παιδίατρος.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας