Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-06 11:40:55 +0300 9+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν μεταφέρουμε το παιδί από την κούνια στο παιδικό κρεβάτι. Πώς να κάνουμε ομαλά τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι

Πώς να κάνουμε ομαλά τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι

Πώς να κάνουμε ομαλά τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι 470 900
9+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε  πριν μεταφέρουμε το παιδί από την κούνια στο παιδικό κρεβάτι.
Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται για το πότε είναι το σωστό να μεταφέρουμε το παιδί μας από την κούνια στο κρεβάτι . Δείτε 9+1 συμβούλες για να γίνει μεταφορά στην κούνια ανώδυνα και για τους δύο!

1.Η Deborah Lin-Dyken, ειδική στις παιδικές διαταραχές ύπνου λέει ότι δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για να γίνει η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα περισσότερα παιδιά κάνουν αυτήν την μετάβαση μεταξύ των ηλικιών 1,5-3,5 χρονών.

2.Μην βιαστείτε να αγοράσετε ένα νέο κρεβάτι την ημέρα που το παιδί θα αρχίσει  να σκαρφαλώνει στην κούνια.  Αυτό ΔΕΝ αποτελεί την ένδειξη πως είναι και έτοιμη για μια τέτοια αλλαγή.  Χαμηλώστε το στρώμα όσο ψηλώνει και έτσι θα το αποθαρρύνετε από το παιχνίδι της  αναρρίχησης.

3. Η μετάβαση είναι πιθανόν να αιφνιδιάσει το παιδί.  Για το λόγο αυτό τοποθετήστε το νέο κρεβάτι ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η κούνια. Χρησιμοποιείστε τα ίδια σκεπάσματα, τα ίδια αρκουδάκια ή παιχνίδια ... αλλάξτε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα έτσι ώστε να νομίζει πως βρίσκετε στο ίδιο περιβάλλον.

4. Μην εμφανίσετε έτσι απλά το κρεβάτι στο παιδί σας! Προετοιμάστε το  τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν. Μπορείτε ακόμα να διοργανώσετε ένα μικρό πάρτυ προκειμένου να  γιορτάσετε την άφιξη του «νέου»  κρεβατιού!

5.Η ανεξαρτησία είναι ένας δείκτης ότι το παιδί σας είναι έτοιμο για την αλλαγή.  Αν το παιδί σας υπερηφανέυεται για δικά του κατορθώματα όπως το ντύσιμο και το φαγητό τότε ναι, τώρα  είναι η σωστή στιγμή.

6.Προσπαθήστε να μην φέρετε το νέο κρεβάτι κατά τη διάρκεια μια μικρής εκπαίδευσης ή μιας μετακόμισης σε νέο σπίτι. Οι πολλές  αλλαγές θα τρομάξουν τα παιδιά,  που ως γνωστό αγαπούν την εξοικείωση με το περιβάλλον.  (Dr. Laura Markham)

7. Αν η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι οφείλεται στην άφιξη ενός νέου μωρού, τότε οι ειδικοί συνιστούν να γίνει τουλάχιστον 2 μήνες πριν έρθει το μωρό.

8.Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει σε κάθε βήμα της διαδικασίας αυτής: Αφήστε το να διαλέξει το σχέδιο που θέλει, τα σεντόνια, το μαξιλάρι ακόμη και την κουβέρτα. Έτσι το νέο κρεβάτι θα είναι άνετο και φιλόξενο.

9.Θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου και να διατηρείτε. Οι ειδικοί λένε να προσθέσετε και λευκό θόρυβο ή μουσική στην ρουτίνα του ύπνου  έτσι ώστε να βοηθήσετε το παιδί να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί.

9+1.  Να είστε προετοιμασμένοι για μάχη.  Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι άβολη για το παιδί σας και μπορεί να πάρει μερικές νύχτες μέχρι να τακτοποιηθεί και να νοιώσει και πάλι άνετα. Μην ξεχνάτε ότι είναι απολύτως  λογικό  και πρέπει να δείξετε κατανόηση. Μιλήστε με το παιδί σας για το πως νοιώθει και θυμίστε του πως αυτό είναι μια ωραία αλλαγή. Άλλωστε «όλα τα μεγάλα κορίτσια και αγόρια κοιμούνται σε μεγάλο κρεβάτι.»

Πηγή: firsttimemomanddad

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας