Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-07 15:23:28 +0300 5+1 συμβουλές για να κρατήσουμε την πρωινή ναυτία μακριά! Πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πώς τις αντιμετωπίζουμε;

Πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πώς τις αντιμετωπίζουμε;

Πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη: Πώς τις αντιμετωπίζουμε; 470 900
5+1 συμβουλές για να κρατήσουμε την πρωινή ναυτία μακριά!

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα από την οποία φυσικά δεν λείπουν τα πολλά και διάφορα συμπτώματα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η πρωινή ναυτία, η οποία σύμφωνα με έρευνες εμφανίζεται σε 2 από τις 3 μέλλουσες μαμάδες τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αν νομίζεται ότι η πρωινή ναυτία χαριν ονόματος συμβαίνει μόνο τις πρωινές ώρες, κάνετε λάθος! 

Πως όμως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε κάποιες μικρές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν!

1. Βιταμίνες

Ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β6 συμβάλλουν θετικά στο να ξεπεράσουμε τη ναυτία. Μπορούμε να τα πάρουμε ως συμπληρώματα αφού βέβαια πρώτα το συζητήσουμε με τον γιατρό που μας παρακολουθεί. Επιπλέον, η Β6 θεωρείται απαραίτητη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μας αφού συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιστών αλλά και του εγκεφάλου του μωρού.

2. Μουσική

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής είναι γνωστές! Γνωρίζατε όμως ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της ναυτίας; Δυναμώστε τα ηχεία του ραδιοφώνου σας και ξυπνήστε με το αγαπημένο σας τραγούδι! Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές το 90% των εγκύων που υπέφεραν από πρωινή ναυτία χαλάρωσαν όταν το πρωινό τους ξύπνημα συνοδευόταν από την αγαπημένη τους μουσική.

3. "Τι θα πιείτε παρακαλώ;"

Σε περίπτωση ναυτίας, ενα ζεστό αφέψημα είναι ό,τι πρέπει! Το τζίντζερ βοηθά στο να σταματήσουν οι ναυτίες χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Αν δεν είμαστε λάτρεις του τζίντζερ μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα ζεστό ποτήρι μέντα. 

4. Μικρά και συχνά γεύματα

Τα μικρά και συνχά γεύματα θα μας βοηθήσουν να μη μένουμε με άδειο στομάχι πολλές ώρες κάτι το οποίο σίγουρα δε βοηθάει στη ζαλάδα. 

5. Λέμε ναι στο ξύδι

Και όμως δύο κουταλιές ξύδι μπορούν να είναι ευεργετικές! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι αδένες του στόματος εκκρίνουν παραπάνω ποσότητα σάλιου και αυτό πολλές φορές δίνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Δύο κουταλάκια ξύδι σε ένα ζεστό νερό θα στεγνώσουν το στόμα μας και θα μας διευκολύνουν.

5+1. Πάμε βόλτα

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές η άσκηση βοηθά στο να ανακουφιστούμε από τη ναυτίας. Κάντε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες και χαρίστε στονε αυτό σας έναν περίπατο!

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας