Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 16:19:55 +0300 Οι ενδείξεις πρόωρου τοκετού δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Μια νέα εξέταση δίνει την απάντηση. Πρόωρος τοκετός ή false alarm;

Πρόωρος τοκετός ή false alarm;

Πρόωρος τοκετός ή false alarm; 470 900
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το University College του Λονδίνου, ένα απλό τεστ μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά αν οι ενδείξεις για πρόωρο τοκετό είναι αξιόπιστες ή αν πρόκειται για...false alarm.

Λιγότερες από τις μισές γυναίκες με ενδείξεις πρόωρου τοκετού καταλήγουν να γεννούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με συνέπεια να υπόκεινται σε διαδικασίες που στην πραγματικότητα δεν είναι αναγκαίες. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν μια εξέταση που ανιχνεύει μια σημαντική πρωτείνη ονόματι fetal fibronectin (fFN). Χάρη στην εν λόγω πρωτείνη ο εμβρυακός σάκος, όπου μεγαλώνει το έμβρυο, συγκρατείται στην μήτρα. Όταν υπάρχει απώλεια (διαρροή) αυτής της πρωτείνης, είναι πολύ πιθανό να συμβεί πρόωρος τοκετός. Το τεστ που ανιχνεύει τα επίπεδα της περιβόητης ορμόνης είναι σχετικά φτηνό και η εφαρμογή του απλή, αν και προς το παρόν η χρήση του δεν είναι ευρεία. Πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης γυναικολογικής εξέτασης που συστήνει ο γιατρός όταν η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από πόνους στην κοιλιακή χώρα. Αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι τα επίπεδα της fFN στην έγκυο γυναίκα είναι χαμηλά, η πιθανότητα  πρόωρου τοκετού είναι επίσης χαμηλή.
Πηγή: http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/health/8399087.stm

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας