Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 15:39:43 +0200 Ο ίκτερος ίσως προδιαθέτει στην μετέπειτα εκδήλωση αυτισμού, σύμφωνα με τους ερευνητές. Προσοχή στον ίκτερο

Προσοχή στον ίκτερο

Προσοχή στον ίκτερο 470 900
Μεγαλύτερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τα μωρά που εμφανίζουν ίκτερο κατά τη γέννησή τους, σύμφωνα με έρευνα Δανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες, υπό τη δρα Ρίκε Νταμκάερ Μάιμπουργκ του πανεπιστημίου του Άαρχους, μελέτησαν τις περιπτώσεις δεκάδων χιλιάδων μωρών που γεννήθηκαν με ίκτερο και διαπίστωσαν ότι είχαν 67% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν αργότερα αυτισμό σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς ίκτερο. Επίσης τα μωρά με ίκτερο εμφανίζονται να έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν αργότερα άλλα αναπτυξιακά προβλήματα, όπως διαταραχές λόγου και μάθησης.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κίνδυνος αυτισμού είναι μεγαλύτερος αν η μητέρα είχε ήδη γεννήσει άλλα παιδιά ή αν το μωρό με ίκτερο γεννηθεί μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου. Ο κίνδυνος για αυτισμό από την άλλη εξαφανίζεται αν το νεογέννητο με ίκτερο είναι το πρώτο παιδί, αν γεννηθεί μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου και αν γεννηθεί πριν την 37η έβδομη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η εποχική επίδραση μπορεί να οφείλεται στα διαφορετικά επίπεδα έκθεσης του μωρού στο φυσικό φως ανάλογα με την εποχή του χρόνου ή μπορεί να εξηγείται με βάση το ότι τους χειμωνιάτικους μήνες αυξάνονται οι κάθε είδους μολύνσεις.

Πηγή: www.in.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας