Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:51:57 +0300 Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» σε συνεργασία με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» συνδιοργανώνουν την 9η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Απλές οδηγίες για την πρόληψη του παιδικού ατυχήματος». Πρόληψη του παιδικού ατυχήματος

Πρόληψη του παιδικού ατυχήματος

Πρόληψη του παιδικού ατυχήματος 470 900
Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» σε συνεργασία με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική  του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» συνδιοργανώνουν την 9η Δεκεμβρίου 2014 και  ώρα 18:00, στ...
Η εκδήλωση απευθύνεται σε  γονείς και στοχεύει στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών, πρόληψης των παιδικών ατυχημάτων.

Η καθημερινή ζωή  είναι γεμάτη κρυφούς κινδύνους για τα παιδιά: αιχμηρά αντικείμενα , δηλητηριώδη υγρά  είναι κάποιες από τις «νάρκες» που υπάρχουν τριγύρω. Το ναρκοπέδιο αυτό, εμείς ως ενήλικες έχουμε μάθει να το διασχίζουμε με ασφάλεια. Τα  παιδιά όμως;   Δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, η μνήμη τους είναι πολύ περιορισμένη για να συγκρατεί προειδοποιήσεις και διαθέτουν  συνάμα μια έμφυτη περιέργεια. Θέλουν να τρέξουν, να δοκιμάσουν, να «εξερευνήσουν».

Στο σημείο αυτό, ο ενήλικας οφείλει  να δράσει, να ορίσει και να εφαρμόσει με συνέπεια κανόνες, δημιουργώντας   ένα ασφαλές περιβάλλον από κινδύνους και ατυχήματα.

Η προστασία της σωματικής ακεραιότητας  ενός παιδιού, αποτελεί τη βασικότερη ευθύνη ενός γονέα.
Εάν  αναλογιστούμε, πόσα από τα παιδικά ατυχήματα θα είχαν αποφευχθεί,  εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, θα διαπιστώσουμε ότι  τα παιδικά ατυχήματα δεν είναι  αναπόφευκτα. …..

Υ.Γ Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης,οι μικροί μας φίλοι θα  "ταξιδέψουν" σε μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη ιστορία. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας