Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 15:16:00 +0200 Πρόληψη και θεραπεία της βρεφικής δερματίτιδας από πάνα Προλαμβάνουμε τη βρεφική δερματίτιδα

Προλαμβάνουμε τη βρεφική δερματίτιδα

Προλαμβάνουμε τη βρεφική δερματίτιδα 470 900
Πρόληψη και θεραπεία της βρεφικής δερματίτιδας από πάνα

Καθώς η βρεφική δερματίτιδα από πάνα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Πώς όμως μπορείτε να επιτύχουμε την πρόληψη;

Πρόληψη της βρεφικής δερματίτιδας από πάνα

Θεωρητικά, η βρεφική δερματίτιδα από πάνα δεν θα συνέβαινε ποτέ αν τα οπίσθια του μωρού ήταν πάντοτε δροσερά, στεγνά και εντελώς προστατευμένα από παράγοντες ερεθισμού και μόλυνσης.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σπάνια. Γι’ αυτό, οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να προλάβουμε την εμφάνιση της βρεφικής δερματίτιδας από πάνα:

    * Αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μόλις βραχεί ή λερωθεί. Σαν γενική οδηγία, ένα νεογέννητο μωρό χρειάζεται αλλαγή περίπου δώδεκα φορές την ημέρα και τα μεγαλύτερα παιδιά τουλάχιστον 6-8 φορές την ημέρα.
    * Πλένουμε προσεκτικά την περιοχή που καλύπτεται από την πάνα με χλιαρό νερό και βαμβακερό ύφασμα, σκουπίζοντάς την απαλά.
    * Αφήνουμε τα οπίσθια του μωρού μας ακάλυπτα να αερίζονται, όποτε αυτό είναι δυνατό.
    * Χρησιμοποιούμε μια κατάλληλη κρέμα, σε κάθε αλλαγή πάνας για την προστασία από παράγοντες ερεθισμού, όπως ούρα και κόπρανα.
    * Εάν χρησιμοποιούμε υφασμάτινες ή πάνες πολλαπλών χρήσεων, τις πλένουμε με απαλή, μη βιολογική σκόνη πλυσίματος ή απορρυπαντικό. Ξεπλένουμε πάντοτε τις πάνες καλά.
    * Αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας πριν το βάλουμε για ύπνο.
    * Προσέχετε για πιθανούς παράγοντες πρόκλησης βρεφικής δερματίτιδας από πάνα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας